2011 YGS cevapları ve sorular

ÖSYM 2011 YGS soruları ve 2011 YGS cevapları ÖSYM tarafından açıklandı. 2011 YGS soruları ve 2011 YGS cevapları için doğru yerdesiniz. 2011 YGS soruları ilk önce TRT 1'de yayınlandı. ÖSYM web sitesi osym.gov.tr adresinde de sorulara ve cevap anahtarlarına ulaşabilirsiniz.ÖSYM YGS soruları ve 2011 YGS cevapları bu sitede...

2011 YGS cevapları ve sorular
2011 YGS soruları ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandı. 2011 YGS soruları ve cevapları için doğru yerdesiniz. 2011 YGS soruları ilk önce TRT 1’de yayınlandı. Salı günü saat 13:00’de ÖSYM web sitesi osym.gov.tr adresinde de sorulara ve cevap anahtarlarına ulaşabilir olacaksınız.

ÖSYM YGS soruları ve 2011 YGS cevapları bu sitede... 2011 YGS soruları ve cevapları, 2011 YGS cevapları (ÖSYM YGS soruları ve çözümleri) 2011 YGS soruları 2011 YGS cevapları 2011 YGS Soru ve Cevapları ÖSYM ile eşzamanlı olarak sitemizde.ÖSYM 2011 YGS cevapları yayınlandı!ÖSYM YGS cevapları video olarak TRT1'den çözüldü.2011 YGS soruları ve cevapları burada! ÖSYM 2011 YGS soruları cevaplandı.YGS soruları ve cevapları indir. ÖSYM YGS soruları ve cevapları yükle. YGS soruları ve çözümleri ve ÖSYM 2011 YGS soruları indir.2011 YGS puan hesaplama burada! ÖSYM YGS soruları cevap anahtarı.ÖSYM 2011 YGS puan hesaplama burada! ÖSYM YGS puan hesaplama linkinden puanlarınızı hesaplayın.İşte ÖSYM YGS puan hesaplama sayfası ve 2011 YGS soruları ve cevapları. (2011 YGS cevapları)

ÖSYM YGS puan hesaplama motoru ve 2011 YGS soruları. 2011 YGS puan hesaplama motoru sitemizde. ÖSYM YGS puan hesaplama bağlantısı ile ÖSYM YGS puan hesaplarınızı öğrenin. İşte ÖSYM YGS puan hesaplama bağlantısı ve ÖSYM haberleri.

YGS'ye giren adaylar sıkı kontrolden geçirildi.Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek üniversite adayları, sabah saatlerinden itibaren sınava girecekleri merkezlerinin önüne akın etti. Aileleri ile birlikte sınav yerlerine giden adaylar girişte polisler tarafından sıkı şekilde kontrolden geçirildi.Arama detektörüyle üstleri aranan adayların metal para, cep telefonu, kemer ve benzeri eşyalarla içeriye girmelerini izin verilmedi. Hatta su şişelerindeki etiketler yırtıldıktan sonra adaylara teslim edildi. Başörtülü bayan adaylarda küpe olup olmadığına bakıldı.Üst düzey güvenlik tedbirleriyle sınava alınan adayların heyecanlı oldukları görüldü. Sınav yerlerinin önünde toplanan anne ve babalar ise çocukları için Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Ankara Batıkent Lisesi'nde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'na giren öğrenciler,başörtüsüengeliyle karşılaştı. Başörtülü öğrencilerden başlarını açmaları istendi. Bu talep üzerine çok sayıdaki öğrenci, başını açarak sınava girmek zorunda kaldı. Moralinin çok bozulduğunu ve sınavının kötü geçtiğini dile getiren Vahide Yalçın adlı öğrenci, sınav sonrası gözyaşlarına boğuldu. Yalçın'ı ailesi teskin etmeye çalıştı.

YGS'yeAnkaraBatıkent Lisesi'nde girecek öğrenciler, sınav salonunda başörtüsü şoku yaşadı. Yaşananlarla ilgili konuşan Yeşim Öz isimli öğrenci, daha önce KPSS'ye de girdiğini, ancak bir sorun yaşanmadığını söyledi. Öz, "Sınıfa girdikten sonra, öğretmenler sınıfları dolaştılar. Tek tek başımızı açmamız gerektiğini söylediler. Ben de açtım… Karşı gelseydik sorun yaşardık, moralimiz bozulsa da girmek zorunda kaldık." diye konuştu. Öz, gösterilen gerekçe ile ilgili de, "Gerekçe olarak, kanun varmış, o değişti dediler." ifadesini kullandı. Vahide Yalçın isimli başka bir öğrenci, sınıfa kadar başörtülü olduğunu anlattı. Yalçın, şöyle devam etti: "Hoca dışarıdaydı, geldi. Başörtüsünü çıkarman gerekiyor, dedi… Açmazsam tutanak tutulacak. 'Ne olur bilmiyorum, ne olacak aç' dedi. Çıktım dışarı ağladım. O şekilde de sınava girdim, kötü geçti."

ÖSYM BAŞKANLIĞI

YGS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100 en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puanları oluşturulacaktır. AYGS puanları YGS puanlarına dönüştürülürken, ilgili testlerin her birinden 4 ham puan alan adayların 140 YGS puanı; 8 ham puan alan adayların da 180 YGS puanı almaları sağlanacaktır.

ÖSYM'den, YGS sınavında şifreli soru kitapçığı ile kopya çekildiği iddialarına ilişkin olarak önemli açıklamalar geldi.
ÖSYM'den konuya ilişkin yapılan açıklama da; İddia edilen şifreli soru kitapçığı sınava giren hiçbir adaya verilmemiştir, her bir adayın soru kitapçığı tek olarak basılmıştır. Sınavda adaya özgü soru kitapçığı hazırlanarak pek çok haksızlığın önüne geçilmiştir ' denildi.
Bu soru kitapçığının herhangi bir adaya verilmesi söz konusu olmadığından, doğru cevabın bulunduğu yer değiştirilmeden sadece yanlış cevap seçeneklerinin yerleri değiştirilmiştir. Bu soru kitapçığı sınava giren hiç bir adaya verilmemiştir'' denildi.
İddialar sonrası, 2010 YGS-LGS Ödül törenine katılması beklenen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'da programını iptal etti.