Taşların ve renklerin insan üzerinde etkisi var mı?

Taşların ve renklerin insan üzerinde etkisi var mı? İşte Astrolog Şebnur Kuran Balcı'nın yanıtı ve önerileri...

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Saba Tümer'le Bu Gece programının dün gece yayınlanan bölümüne Astrolog Şebnur Kuran Balcı konuk oldu. Balcı taşların ve renklerin insan üzerindeki etkilerini anlattı.

KİM NE TAŞ TAKMALI?

Taşların insan üzerinde çok önemli bir etkisinin olduğunu belirten Balcı, "Diyelim ki, siz kalp hastasınız, kalp enerjiniz yorgun. Siz bunun karşılığında kalkıp yakut takarsanız kalp riskiniz çok daha yükselir. Çünkü iki taşında en büyük özelliği adrenali çok yüksek olmasıdır. Ve sürekli bir enerji halinde olursunuz. Kalp hastası olan bir kişinin daha çok zümrüt takması gerekiyor" dedi.

Uyku problemi olanlara ametist taşı kullanmayı
öneren Balcı, "Onu yastık altına koyacaksınız. İki ay sonra uyku sisteminiz çok normalleşecek. Bir de sandal ağacı tütsüsü kullanmalarını öneriyorum. Beş dakika önce yatak odasında yaksınlar, tütsü bittikten sonra yatağa girsinler. Zihni inanılmaz rahatlatan bir tütsüdür" diye konuştu.

Çok uyumanın tansiyon ve stresle ilgili olduğunu işaret eden Balcı, "Bunun için önereceğim taş opal taşıdır. Bu taşı üstünüzde taşıyacaksınız" ifadelerini kullandı.

Karşı cinsi etkilemek için, yeşim taşını ya da pembe kuartz taşını üstte taşımayı öneren Balcı, "Çünkü bu taşlar aşkı çağırır" dedi.

Kendi içinde belirsizlik yaşayanlar için ise, akuamarin taşını tavsiye eden Balcı, "Özellike kişi belli bir zorlu dönemden geçiyorsa, neşesi yoksa, huzursuzsa kendiyle olan güven problemini aşamıyorsa öneriyorum. Çünkü en büyük özelliği kişinin kendine olan güvenini arttırır. Bu da üstte taşınmalı" şeklinde konuştu.

"Para için hekres cüzdanında kehribar bulundursun" diyen Balcı, "Kehribar yüz yıllardan beri parayı getiren şans taşı olarak kabul edilmiştir. Beliniz ağrıyorsa eklem ağrılarınız varsa kehribarı üstünüzde taşıyın" dedi.

Balcı, alınan her taşın kaya tuzunda temizlenerek konulması gerektiğini belirterek, taşı koyduktan bir hafta 10 gün sonra bu enerjinin çalışmaya başlayacağını söyledi.

TAŞLAR BÜYÜK OLMALI

İnsanların burcuna göre değil derdine göre taşını bulması gerektiğini işaret eden Balcı, "Özellikle taşın seçiminde bioenerjistlere, durugörü sahiplerine başvurulsun. Çünkü onşlar hangi çakranızda problem varsa ona göre taş önerir" diye konuştu.

Taşların küçük olmaması gerektiğine dikkat çeken Balcı, "Taşlar ne kadar küçük olursa vereceği enerji de o kadar az olur. Taş büyükçe verdiği enerjide büyür" dedi.

RENK SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Renk seçiminin de enerji üzerinde etkisi olduğunu söyleyen Balcı, "Kendinizi canlı hissetmek için turuncu kırmızı giyin. Özellikle turuncu en kızgın olduğunuz zamada dahi giyin 15-20 dakika sonra enerjiniz değişecek" ifadesinde bulundu. Balcı şunları kaydetti:

"İş görüşmelerine giden kişiler kırmızı giysin.

Sarıyı yemek yaparken giyin
. Ayrıca sarının özel bir enerjisi var, üretkendir.

Mavi özellikle banyolar için. Orada kırmızının olmaması lazım. Çünkü banyoları rahatlama aracı olarak kullanıyoruz.

Çocuk odalarını kırmızı pembe yaparlar bu çok yanlış. O renkler olursa çocuk yatmaz. Soft mavi, soft yeşil olmadı. Huzur denge... Yatak odamızda da bu renkleri kullanmalıyız, açık renkler kullanılmalı.

Eğer bereketi arttırmak istiyorsanız bir tanede yemek yapıyor olsanız dört tane ocağı açın, enerjiyi çağrıştırır.

BEYAZ GAZETE