Erzurum milletvekili adayları listesi ( 12 Haziran 2011 seçim anketi AK Parti - MHP - CHP)

Erzurum milletvekili adayları listesi açıklandı. İşte 12 Haziran 2011 seçim anketi ( AK Parti - MHP - CHP)

Erzurum milletvekili adayları listesi ( 12 Haziran 2011 seçim anketi AK Parti - MHP - CHP)
AK Parti'nin Erzurum milletvekili adayları, bugün düzenlenen toplantıyla basına ve partililere tanıtıldı.

12 Haziran'daki genel seçimlerde AK Parti'den siyasete girmeye hazırlanan milletvekili adayları, bugün THY ile geldikleri Erzurum Havalimanı'nda çok sayıda partili tarafından karşılandı. Oluşturulan konvoyla şehir turu atan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adnan Yılmaz, Fazilet Dağcı Çığlık, Cengiz Yavilioğlu, Muhyettin Aksak ve İbrahim Aydemir, tanıtım toplantısının yapıldığı Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'ne geçti. Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, 12 Haziran'ı bugün olduğu gibi bir
bayram günü olarak yaşayacaklarını söyledi. AK Parti olarak Erzurum'a önemli hizmetler yaptıklarını belirten Kılıç, AK Parti hükümetleri devam ettiği sürece Erzurum'un da büyüyeceğini ve bu pastadan büyük paylar alacağını kaydetti.

GEÇİÇİ ADAY LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

2011 SEÇİM ANKETİ İÇİN TIKLAYINIZ


AYDEMİR: "AK GÖREV TÜRKİYE'DE MARKALAŞMIŞ ERZURUM'DUR"
AK Parti iktidarıyla önemli bir konuma ulaşan Erzurum'u sosyo-ekonomik olarak daha da iyi konuma taşımak için yola çıktıklarını belirten AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, "Vazifemiz bu görev çerçevesinde sizlere hizmet etmektir. Daha önce bu hizmeti yapan başta Muzaffer Gülyurt olmak üzere burada bulunan sizlere hizmet edenlerden aldığımız bayrağı daha da ileriye taşıyacağız. Erzurum'a hizmet yolunda sizlerin destek ve teveccühlerinizle çıktığımız bu yolda sizlerle birlikte yürüyeceğiz. Bu
mübarek şehre hizmet etme ve hizmetle şeref bulma bizim için ve özellikle de sizlerin huzuruna bu duygularla gelme onurların en büyüğüdür. Listede sadece 6 kişi değil 2001 yılından bu yana Erzurum'un yüzünü ağartan sizler de varsınız. Bu zaviyeden baktığında Ak liste tüm ilçelerdir. Ak görev ise Türkiye'de markalaşmış Erzurum'dur" dedi.

AKSAK: "BU DAVADA SİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇ BİZİ GURURLANDIRIYOR"
Milletvekili olarak 4 yıl boyunca Erzurum'a ve ülkeye hizmet ettiğini vurgulayan AK Parti Milletvekili ve adayı Muhyettin Aksak, "Bu günde aday olarak sizlerin huzurundayım. Erzurumlu kardeşlerimle el ele vererek 12 Haziran'dan sonraki süreyi de en güzel şekilde geçireceğiz. Hep beraber güzel bir seçim çalışması yapacağız. AK Parti'nin iktidarda olduğu 8 yıllık sürede Erzurum, şehirler arasında önemli bir sıçrama noktası yakaladı. Çok önemli bir marka şehir olma yolunda da hızlı adımlarla ilerliyor. Bu
çalışmaları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi sizden aldığımız güçle yapıyoruz. Erzurum artık sağlık merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Erzurum, turizm şehri olacak dedik. Bir marka olan Palandöken Kayak Merkezi vardı ama onun yanına Konaklı'yı ekledik. Erzurum'un ismini sadece Türkiye değil Dünya biliyor. Bu gurur verici bir mesele. Bu davada Başbakan'la yol arkadaşlığı yaparken sizden aldığımız güç, bizi gururlandırıyor. Bunu artırarak devam ettireceğiz" diye konuştu.

YAVİLİOĞLU: "BU BÜYÜK YÜRÜYÜŞÜ MİLLETİMİZİN DESTEĞİYLE SÜRDÜRECEĞİZ"
Dünya dengelerinin ekonomik ve siyasal olarak değiştiği bir zamanda ilişkilerini Adalet eksenli kuran AK Parti'nin, milletin verdiği destekle Türkiye'yi mutlu yarınlara taşıyacağını anımsatan Ak Parti Milletvekili adayı Cengiz Yavilioğlu, "Gerçekçi hedefleri olan bir partideyiz. 8.5 yılda milli geliri 3 kat büyüten, kişi başına geliri 3 kat artırarak 3 bin 500 dolardan 10 bin doların üzerine çıkaran bir partinin hedeflerinin de büyük olduğunu düşünmek yanıltıcı olmaz. Siyaseti içten çürüten, ülkeye ağır
bedeller ödeten makam hırsı bizler de olmadı, bundan sonra da olmayacak. Milletin emaneti kutsal kabul ettik. Erzurum'da mezralardan köylere, belde ve ilçelerden şehrin her noktasına ulaşacağız. Ak Parti'nin 2023 vizyonunu anlatacak, bu büyük yürüyüşü milletimizin desteğiyle sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

ÇIĞLIK: "BU YOL ŞAHSİ HIRSLARIN ÇIKARLARIN OLMADIĞI YOLDUR"
AK Parti'nin iktidarda olduğu dönemde yürüttüğü çalışmalarda teşkilatların sürekli yanlarında olduğunu dile getiren Ak Parti Milletvekili ve adayı Fazilet Dağcı Çığlık, "Gönüllü olarak bizimle ilçe ilçe, köy köy dolaştınız. Milletin belirlediği kadronun içerisindeyiz. Birlik ve beraberlik içinde daha güzel çalışmalar yapacağız. Hepimiz bu partiye ve Başbakan'a gönül vermiş insanlarız. Bu makamlar bize kalıcı değil. Önemli olan hoş sada bırakmaktır. 23'üncü dönem vekil abilerimle 4 yıl boyunca uyum içinde
çalıştık. Ama bunun yanı sıra Silivriler'den aday toplayan partiler var. Çetelerin, mafyaların, biz de ise milletin adayları var. Bizim farkımız bu. Allah bizi mahçup etmesin. Bu yol şahsi hırsların çıkarların olmadığı yoldur. Başbakan liderliğinde millete hizmetkarlık yoludur" diye konuştu.

YILMAZ: "GÖREVİMİZ, BİZLERİ TANIMAYANLARA PARTİMİZİN MİSYON VE VİZYONUNU ANLATMAKTIR"
Tarihin yeniden yazılacağı, mutlu bir geleceğin 2023 Türkiye'sinin şekilleneceği günlerin arefesinde olunduğunu ifade eden AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Adnan Yılmaz, "Tarihi günlere tanık etmekteyiz. Ne mutlu bizlere ki bu mutlu günlere tanıklık etmiyor aynı zamanda bu sürecinde içerisinde yer alıyoruz. Milletimizin, Genel Başkanı ve Başbakan'a verdiği desteğin arkasında muhakkak ki teşkilatın her kademesinde görev yapan arkadaşların alın teri vardır. Gece gündüz demeden, özverili çalışmalar
yaparak ve partiyi temsil noktasında verdiğiniz güven Ak Parti'yi bu noktaya taşımıştır. Ak Parti, aşırılığın ve gerilimin tarafı olmamıştır ve sonra da olmayacaktır. Ak Parti bu güne kadar din, dil, mezhep ve ırk ayrımı yapmaksızın 74 milyon insanın kucaklaştığı bir Türkiye partisidir. Görevimiz, bizleri tanımayanlara partimizin misyon ve vizyonunu anlatmaktır. Gönül kazanma seferberliği başlatılmalıdır. Bin dost az, bir düşman fazladır" şeklinde konuştu.
Tanıtım toplantısında ayrıca Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, TGRT haber'de İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez'in konuğu oldular.

AK PARTİ’NİN ERZURUM MİLLETVEKİLİ ADAYLARI SOKAĞA İNDİ

AK Parti’nin Erzurum Milletvekili adayları sokağa indi. Büyükşehir Belediyesi Erzurum Kültür Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısının ardından konvoy eşliğinde Havuzbaşı’na gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adnan Yılmaz, Fazilet Dağcı Çığlık, Cengiz Yavilioğlu, Muhyettin Aksak ve İbrahim Aydemir, Cumhuriyet Caddesi boyunca vatandaşları selamlayıp, karanfil dağıttı.

Cadde üzerindeki esnaf ve işyerlerini de ziyaret eden AK Partili adaylar, daha sonra Menderes Caddesi istikametinden yürüyerek Gürcakapı semtine geldiler. Sağlık Bakanı Akdağ ve beraberindeki partililer, burada bir lokantada cağ kebabı yedikten sonra AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’na geçtiler.

BAKAN AKDAĞ, KERMESTE ALIŞ VERİŞ YAPTI

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, aday tanıtım toplantısından sonra çıktığı şehir turunda, kermese uğradı, alışveriş yaptı. Partisinin 5 milletvekili adayını da yanına alarak Cumhuriyet Caddesi üzerinde açılan Hanımeller Gıda Kermesi’ne uğrayan Sağlık Bakanı Akdağ, kızına hediye yelek aldı, partililere ve habercilere pasta ikram etti. 6 yaşındaki kızına hediye almak için Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık’tan yardım isteyen Bakan Akdağ, daha sonra hamur işi ve tatlıların satışa sunulduğu bölüme geldi. Hamur işi reyonundan patatesli tavuk dürüm, yaş pasta ve kek satın alan Bakan Akdağ, programını takip eden habercilere hem tatlı, hem de kilo tavsiyesinde bulundu.
Kendisinin 81 kilo olduğunu açıklayan Bakan Akdağ, hedefinin 12 kilo vermek olduğunu belirterek, “Hedefim doğrultusunda 3 kilo verdim, geriye 9 kilo kaldı” dedi.

Satın aldığı hamur işi ve tatlılardan kendisinin yiyemeyeceğine dikkati çeken Bakan Akdağ, şişmanlık sınırında bulunduğunu söyleyerek, “Yaklaşık 14 kilo vermeyi planlamıştım. Daha doğrusu 12 kilo. Bunun 3 kilosunu verdim, geriye kaldı 9 kilo. Bu kiloyu 6 ayda ancak verebildim. Şu anda 81 kiloyum. Kilo vermenin sırrı, az yemek, tabi hareket etmekte bir o kadar önemli” ifadelerini kullandı.
Kermesten çıkışta borcunun ne kadar olduğunu soran Bakan Akdağ, kermes sorumlusundan “hediyemiz olsun” yanıtı alınca, bunu kabul edemeyeceğini söyledi. Akdağ, danışmanlarına talimat vererek, satın alınan ürünler için ödeme yapılmasını istedi.

BABASININ ARKADAŞIYLA SOHBET ETTİ

Erzurum’un en işlek caddelerinden olan Cumhuriyet Caddesi’nde halka kırmızı beyaz karanfiller dağıtan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, babası Yahya Akdağ’ın 70 yaşındaki arkadaşıyla karşılaştı. Bakan Akdağ’a sarılan ve yüzüne öpen 70 yaşındaki Yusuf Köseoğlu, “Senin babanın çok ekmeğini yedim, onun çok yardımını ve desteği gördüm. Allah ondan da, senden de razı olsun” dedi. Babasının arkadaşı olan Yusuf Köseoğlu ile bir süre sohbet eden Bakan Akdağ, daha sonra danışmanlarına talimat vererek, Köseoğlu’na ulaşabileceği telefon numaralarını kaydetmelerini istedi.

Bakan Akdağ ve beraberindeki diğer adaylar, Menderes Caddesi boyunca karanfil dağıttığı bayanların eşlerine selam söylemelerini tembihlerken, erkeklere de, çiçekleri eşlerine hediye etmelerini istedi. Yol boyunca vatandaşlardan büyük ilgi gören Sağlık Bakanı Akdağ, daha sonra partililerle birlikte AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’na geçti.