Başçı‘dan Halefine: Benim İçin De Başkan Durmuş Yılmaz‘dır

Merkez Bankası Başkanlığı görevini Durmuş Yılmaz’dan devralan Erdem Başçı, Yılmaz’ın güzel bir dil sürçmesi yaptığını belirtti.

Merkez Bankası Başkanlığı görevini Durmuş Yılmaz’dan devralan Erdem Başçı, Yılmaz’ın güzel bir dil sürçmesi yaptığını belirtti. Başçı, “Sizin için Merkez Bankası Başkanı nasıl Serdengeçti’yse benim içinde Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmazdır.” dedi. Yılmaz, tören başlarken, "Şimdi kürsüye çıkıp görevi Sayın Serdengeçt…" şeklinde bir cümle kurmuştu.

    Merkez Bankası konferans salonunda yapılan devir teslim töreninde konuşan Başçı, Durmuş Yılmaz’ın kaleme aldığı Başkan’dan başlıklı yazıyı okudu. Merkez Bankası’nın politikalarını okuduktan sonra Yılmaz’a dönerek, “Sayın Başkanım planınız planımızdır. Vizyonunuz vizyonumuzdur. Misyonunuz misyonumuzdur.” dedi.

AĞABEY YILMAZ

Başkan Yılmaz’dan öğrendiklerinin yanı sara ‘Ağabey Yılmaz’ olarak da Durmuş Yılmaz’dan çok şey öğrendiğini belirten Başçı, şöyle konuştu:

    “5 yıl boyunca birlikte çalıştık. Ben bu dönemde kendisinden 3 şey öğrendim. Bu 3 şeyin bir arada olabileceğini öğrendim. Tevazu; Merkez Bankası başkanları mütavazi olabiliyormuş. Ortak akıl; Merkez Bankası başkanlarının mutlaka ortak akla önem vermesi gerekiyormuş. Kararlılık; Merkez Bankası başkanlarının son derece kararlı olması gerekiyormuş. O yüzden sayın başkanım size tüm Merkez Bankalılar ve tüm ülkem adına içten teşekkürlerimi sunuyorum.”

    Kürsüdeki duygusal ve heyecanlı konuşmanın ardından Başçı ve Yılmaz el sıkıştı.