Adana’Da 80 Bin Konut Ve İşyerine Doğalgaz Ulaşacak

Aksa Doğalgaz Grubu Başkanı Yaşar Arslan, Adana’da 2011 sonuna kadar 80 bin konut ve işyerine doğalgaz ulaşacağını söyledi.

Aksa Doğalgaz Grubu Başkanı Yaşar Arslan, Adana’da 2011 sonuna kadar 80 bin konut ve işyerine doğalgaz ulaşacağını söyledi.

Aksa Doğal Gaz‘ın Çukurova bölgesindeki yapılanma çalışmaları kapsamında Adana Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasının açılışında konuşan Arslan, kentte şu ana kadar 45 bin konut ve işyerine doğal gazın ulaştığını kaydetti.

Yaşar Arslan, “2011 sonuna kadar gerçekleştireceğimiz yatırımlar sonucunda, 80 bin konut ve işyeri için doğal gaz kullanıma hazır hale gelecektir.” dedi.

“Temiz ve konforlu yakıt olan doğalgazı Çukurova bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diyen Arslan, “Çukurova bölgesinde, ısınma ve mutfak kullanımının yanı sıra soğutma sistemlerinde de doğal gaz kullanımını en ekonomik seçenek olarak sunmaktayız. Diğer taraftan, bölgemiz sanayicilerine de doğal gazı ulaştırarak; rekabet açısından önemli bir fayda sağlayacağımızı düşünmekteyiz." ifadesini kullandı.

Aksa Doğalgaz olarak 20 lisans bölgesinde yatırımlara devam ettiklerini vurgulayan Arslan, “Bu bölgelerde 8 yıl içinde 8 bin 400 kilometre karelik doğalgaz dağıtım şebekesi gerçekleştirdik. Çukurova bölgesi ise yapacağımız toplam 350 milyon dolarlık yatırımla grubumuzun ve Türkiye’nin en büyük doğalgaz dağıtım bölgesi olacaktır.” dedi.

Çukurova doğal gaz dağıtım lisansı kapsamında; Aksa Doğalgaz Adana Bölge Müdürlüğü ile Müşteri Hizmetleri Ofisi yeni hizmet binası açılışı, Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz, belediye başkanları, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetlilerin katılımı ile açıldı. Aksa Doğal Gaz Adana Bölge Müdürlüğü, Çukurova bölgesinde gerçekleştirilecek doğal gaz yatırımlarının stratejik merkezi olarak da kullanılacak.