Meclis Başkanı Şahin, Pevrul Kavlak İle Görüşecek

Türk Metal Sendikası Karabük Bölge Temsilcisi Şahin Dikilitaş, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin‘in Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile görüşeceğini kaydetti.

Meclis Başkanı Şahin, Pevrul Kavlak İle Görüşecek
TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin geçtiğimiz günlerde sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Yemekli toplantıya davet edilen Türk Metal Sendikası Karabük Bölge Temsilcisi Şahin Dikilitaş, Meclis Başkanı Şahin‘e KARDEMİR‘de iş akdi sendikal nedenlerden dolayı fesih edilen işçiler ile ilgili bir dosya takdim etti. Yemekten sonra Mehmet Ali Şahin ile yarım saate yakın özel bir görüşme yaptığını belirten Türk Metal Sendikası Bölge Temsilcisi Şahin Dikilitaş, Şahin‘in Genel Başkan Kavlak ile görüşeceğini söyledi. Dikilitaş, “Meclis Başkanımız, değerli hemşerimiz Mehmet Ali Şahin ile çok özel bir görüşme fırsatı yapma bulduk. Şube yöneticimiz, Sedat Madak arkadaşım ve ben TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile yarım saate yakın özel bir görüşme yaptık. Görüşmede, KARDEMİR‘de yaşanan sendikal yetki mücadelesi ile ilgili kısa bir bilgi verdim. Ardından sendikal yetki mücadelesi sırasında ve sonrasında iş akdi fesih edilen 300‘e yakın işçi arkadaşlarımın durumunu anlattım. Yerel mahkemenin tüm iş akit fesihlerinin sendikal nedenlere dayayarak, işe iade kararı aldığını ve bu arkadaşlarımın sosyal huzur ile barışın yeniden tesis edilmesi için KARDEMİR yöneticileri tarafından işbaşı yaptırılması gerektiğini vurguladım. Değerli büyüğümüz ve Karabük‘ün gururu Mehmet Ali Şahin ise konuyu en ince ayrıntısına kadar bildiğini ifade ederek, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile TBMM Başkanlığı‘nda bir görüşmenin faydalı olacağını belirtti. Meclis Başkanımızın bu görüşünü, Genel Başkanımıza ilettim. Sendikamızın Genel Başkanı Pevrul Kavlak ise bu gelişmelerden fazlasıyla memnuniyet duyduğunu ve bu hafta içinde kendisi ile bir görüşme yapmak için hemen randevu talep edeceğini belirtti” dedi.

Şahin Dikilitaş, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin‘in üç günlük Karabük programında KARDEMİR işçileri ile ilgili yaptığı konuşmalar ve verdiği önemli mesajlardan dolayı çok memnun olduklarını açıkladı. Şahin Dikilitaş, “Karabük‘ün gururu olan Türkiye Cumhuriyeti‘nin protokolündeki ikinci ismi Mehmet Ali Şahin büyüğümüz, aday tanıtım töreninde, basın ile yapılan kahvaltıda ev en önemlisi ise KARDEMİR‘deki açılış törenindeki konuşmasında, iş akdi fesih olan ve KARDEMİR işçileri ile ilgili verdiği anlamlı mesajlar, kentin sosyal barışının tesisi için önem arz eden mesajlardı. Şahin‘in bu sağduyusundan dolayı tebrik ediyor, minnettarlığımızı sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA