Kırıkkale‘de Çiftçilere Sebze Yetiştiriciliği Eğitimi

Kırıkkale İl Tarım Müdürlüğü, ‘Kadın Çiftçilerimizle Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında, Hasandede Beldesi‘ndeki kursiyerlere eğitim vermeye başladı.

Kırıkkale İl Tarım Müdürlüğü, ‘Kadın Çiftçilerimizle Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında, Hasandede Beldesi‘ndeki kursiyerlere eğitim vermeye başladı.

Eğitimin sonunda kursiyerlere bilgilendirme amaçlı kitap ve çeşitli araç gereç dağıtıldı.

Eğitimde, Hasandedeli kadın çiftçilere, sebzeciliğin önemi anlatıldı. Eğitim çalışmalarını ziyaret eden İl Tarım Müdürü Süleyman Yıldız, “Ürünleri erken yetiştirerek, yüksek fiyatlara satıp yüksek gelir elde etmeyi hedefliyoruz. Sizlerin de bu konuda desteğini bekliyoruz. Hasandede Belediyesi bizlere büyük destek verdi. Önümüzdeki günlerde bir de örnek sera kuracağız. Toplam 60 kursiyerimize uygulamalı olarak eğitim vereceğiz. İleriki zamanlarda sizleri Antalya’ya da götürüp uygulamalı eğitim vereceğiz. Ondan sonra sizden üretime ve ekonomiye katkı bekleyeceğiz.” dedi.

Hasandede kasabasının Türkiye’de bilinen bir kasaba olduğunu dile getiren Yıldız, “Sadece sebze değil kuru bakliyat ve üzüm yetiştiriciliği konusunda da eğitimlerimiz olacak. Hasandede’nin ve diğer kasabalarımızın adını en güzel şekilde duyurmak istiyoruz bu kursumuzun sizlere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. Eğitimlerde ki asıl amacın ekonomiye katkı sağlamak olduğunu dile getiren Hasandede Belediye Başkanı Malik Ejder Coşkun, “Buraya zaman öldürmek için geldiğinizi düşünmüyorum. Böyle düşünenler varsa da böyle yapmayın. Amacımız Hasandede’yi üretimde en üst seviyeye taşımaktır. Üzümüyle, karpuzuyla, sebzesiyle, meyvesiyle gerek ilimizin gerekse İç Anadolu bölgesinin tarım ihtiyacını karşılayan bir bölgeyiz. Tarım İl Müdürlüğümüz bizlere önemli derecede destek sağlıyor. Sizlerde emeğinizle amacımıza ulaşmamızı sağlayabilirsiniz. Hepinize başarılar diliyorum.” dedi.