Kars‘ta İmamlar Ani Harabeleri Gezdi

Kars‘ın Selim ilçesinde Müftülük tarafından Ani Harabeleri gezisi düzenlendi.

Kars‘ta İmamlar Ani Harabeleri Gezdi
Selim ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ani Harabeleri‘ne gezi düzenlendi. Geziye ilçe ve köylerden toplam 40 imam katılırken, gezi otobüsü İlçe Müftülüğü önünden hareket etti. Otobüste ilahiler söyleyen imamlar, daha sonra Ani Harabeleri‘ni gezdi. Burada hayvanların otlatılmasına tepki gösteren imamlar, içerideki hayvanları dışarı çıkararak köylüleri de uyardı.

İmamların Ani Harabeleri gezisine İlçe Müftüsü Ahmet Dilek‘te bir yaşındaki oğlu Furkan Dilek ile katıldı. Havanın bir anda yağmura dönüşmesi sonucu yağmurla birlikte geziye katılan imamlar yanlarında getirdikleri şemsiyelerle korunmaya başladılar. Burada bir açıklama yapan Selim İlçe Müftüsü Ahmet Dilek, "Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bütün din görevlilerimizi bu ani ören yerlerimizi gezdirmeyi planladık ve bu plan dahili bugün havanın yağmur yağmasına rağmen fedakarlık gösterip bu gezimizi

gerçekleştirdik. Bu tarihimize sahip çıkılması açısından buralara böyle malların, ineklerin girmemesi çok önemli. Ancak tarihimiz burada bizim geçmişimizi hatırlatıyor. Bu hayvanlara mutlaka sahip çıkmamız lazım. Restore açısından burasının bakımı açısından sahip çıkmamız gerekiyor. Havanın yağmurlu olduğu için tabi çocuğu da yağmurda tutmak istemedik. Hem gezeceğimiz yerde uzun olduğu için çocukta ıslanmamasın diye kucağımıza aldık" dedi.

Kaynak: İHA