Şahin, Kutlu Doğum Haftası Programına Katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük‘ün Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyünde Kutlu Doğum Haftası programına katıldı.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Bostanbükü köyünde Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katıldı. Cami avlusuna gelen Şahin, yaptığı konuşmasında siyasi bir konuşma yapmayacağını söyledi. Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun Kutlu Doğum Haftası‘nın açılışını yaptığını hatırlatarak çok güzel bir birlik beraberlik mesajı verildiğini söyledi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Hz. Muhammed‘in dünyaya teşriflerini kutlama programı düzenlendiğini anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Caminin avlusunda Peygamberimizi andığımız şu saatte siyasi konuşma yapacak değilim. Birbirimizi tanıyoruz. Ben sizleri böyle bir program düzenlediğiniz için tebrik ediyorum. Peygamberimiz insanları uyarıcı olarak gönderilmiştir. O hem dünyada hem ahirette insanlığın yegane kurtarıcısıdır. Onun o ahlak anlayışına bugün o kadar çok ihtiyacımız var ki, insan sevgisi nasıl olur

en güzel örnekleri ondan görüyoruz. Medine‘den bir cenaze geçiyor Hz. Resul ayağa kalkıyor. Ashabdan biri ‘O Yahudi‘ diyor. Hz. Resul, ‘Ne fark eder insan değil mi?‘ diyor. Diyanet İşleri Başkanlığı‘nın görevi toplumu din konusunda aydınlatmaktır. Cumhuriyetimiz kurulduğunda üç kurum vardı. Cumhurbaşkanımızın makamı, Genel Kurmay Başkanımızın makamı, üçüncüsü ise Diyanet İşleri Başkanlığı."

Cumhuriyet kurulurken en üst düzeyde diyanete önem verildiğini anlatan Şahin, şunları söyledi: "Dinimizi çocuklarımıza en iyi şekilde öğretmeliyiz. Geçenlerde Diyanet İşleri Başkanlığı‘nın düzenlediği Kutlu Doğum Haftası‘nın açılışı yapıldı. Başbakanımız ve Kemal Kılıçdaroğlu birlikte açılışını yaptı. Açılışta ikisi de çok güzel konuşmalar yaptı. Güzel bir birlik ve beraberlik mesajları verildi. Onu siyaset malzemesi yapmamalıyız. İslam hepimizin dinidir. Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım dini

siyasete alet etmemeliyiz."

Konuşmaların ardından ikramlarda bulunuldu.

Kaynak: İHA