Mardin‘de Muammer Güler Coşkusu

24.

Mardin‘de Muammer Güler Coşkusu
Mardinliler tarafından büyük ilgi gören eski Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, duygulu anlar yaşadı. Miting gibi bir karşılamayla Mardin havaalanından AK Parti il binasına getirilen Muammer Güler’e bine yakın aracın yanında binlerce vatandaş eşlik etti. Havaalanında AK Parti Mardin İl Başkanı Lokman Sinanoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, AK Parti il yönetimi ve çok sayıda partili tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Muammer Güler, ilk açıklamalarını havaalanında sevenlerine yaparken, parti binasında düzenlenen aday tanıtım toplantısında da, “12 Haziran 2011 tarihine kadar gecemizi gündüzümüze katacak ve Mardin’in önüne gelen bu şansın hizmete dönüştürülmesi için var gücümüzle çalışacağız. Ben Mardin’in adayıyım, ben Midyat’ın Nusaybin’in ve Kızıltepe’nin adayıyım. Listelerde benim adayım yok diyen belde, köy, ilçe ve herkesin adayı benim” dedi.

Mardin milletvekili adaylarından Gönül Bekin Şahkulubey, Abdurrahim Akdağ, Hikmet Bülent Gözü, Edip Demirdağ ve Ahmet Karahan’la birlikte düzenlenen törenin ardından Güler, birlik ve beraberlik mesajları vererek hedeflerinin Mardin’den 6 milletvekili çıkarmak olduğunu, kendisi kadar altıncı sıradaki aday arkadaşının da milletvekili seçilmesi için çalışmalarının gece gündüz süreceğini belirtti. Güler, “Bugün karşınıza altı aday olarak çıkıyoruz. AK Parti Mardin Milletvekilliği aday adaylığına müracaat eden her arkadaşımız en az bu altı arkadaşınız kadar değerli, bu hizmeti yapmaya muktedirlerdi. Yaşanan aday belirleme süreçlerinden sonra bizler aday olarak gösterildik ve bu altı ismin TBMM çatısı altında Mardin’i temsil edebilmesi için bundan sonraki görev, siz değerli hemşehrilerimizin. Altıncı arkadaşımızı da TBMM çatısı altında Mardin milletvekili olarak görebilmek için 12 Haziran tarihine kadar gecemizi gündüzümüze katacağız. Bizler görevlerimizi yapacağız. Şimdi sıra sizlerin desteğinde” diye konuştu.

Görev yaptığı bütün illerde halkın gönlüne taht kuran ve yaptığı hizmetlerle bir çok alanda adeta reform uygulamalar gerçekleştiren ve bir anda Türkiye’nin ilgi odağı haline gelen Muammer Güler, 1949‘da Mardin‘de doğdu. 1972 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Kaymakamlık sınavını müteakip Maiyet Memurluğu, Kaymakamlıklar ve nihayet İçişleri Bakanlığı Personel Şube Müdürlüğü’nden baºlayarak Genel Müdürlüğe varan 10 yıllık dolu dolu bir çalışma hayatı oldu. İlk kamu görevine 14 Mart 1973 tarihinde Balıkesir Maiyet Memuru (Kaymakam Adayı) olarak başladı. Sırasıyla Çal İlçesi Kaymakam Vekilliği, Pehlivanköy, Horasan kaymakamlıklarında bulunduktan sonra İçişleri Bakanlığı Personel Şube Müdürlüğü’ne atandı. İçişleri Bakanlığı’nda Şube Müdürü, Daire Başkanı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı ve Personel Genel Müdürlüğü’nde bulundu.

Personel Genel Müdürü iken 29 Ocak 1992 tarihinde Niğde Valiliği’ne atandı. Daha sonra 27 Eylül 1993 tarihinde Kayseri Valiliği’ne ve 6 Temmuz 1994 tarihinde Gaziantep Valiliği görevine atandı. Bu görevini sürdürürken 28 Temmuz 2000 tarihinde Samsun Valiliği’ne atandı. 30 Ocak 2003 tarihinde İstanbul Valiliği’ne atanarak Mayıs 2010 tarihine kadar İstanbul Valiliği görevini yürüttü. Muammer Güler, 31 Mayıs 2010 tarihinde, yeni kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na kurucu müsteşar olarak atandı ve bu görevini milletvekilliği için istifa ettiği 10 Mart 2011 tarihine kadar sürdürdü.

İlk valiliği olan Niğde‘den sonra giderek yükselen bir grafik çizdi. Kayseri Valiliği’nden sonra atandığı Gaziantep‘te şehrin tüm kesimleriyle güçlü ilişkiler kurdu. Sanayiciye ve sanayinin gelişmesine büyük önem verdi, sivil toplum kuruluşlarıyla, resmi kurumlar, iş hayatı ve tüm çevrelerde büyük teveccüh ve sevgi kazandı. Daha sonra Samsun Valiliği yaptıktan sonra Cumhuriyet tarihindeki en uzun dönemlerden biri olan 7 sene 3 ay 10 günlük İstanbul Valiliği görevini başarıyla yürüttü. Muammer Güler, görevde bulunduğu süreler içerisinde görev yaptığı iller kadar Mardin‘e de bir çok hizmetin kazandırılmasında büyük katkıda bulundu.

Kaynak: İHA