Özcan Kandemir, 13. Kişisel Sergisini Açtı

Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, "Sanatçı görülmeyeni gören, özgüveni olan kişidir" dedi.

Ressam Özcan Kandemir‘in, Sanko Sanat Galerisi‘ndeki 13. kişisel sergisinin açılışına katılan Kurban, Gaziantep‘te eğitim ve sanat alanında eksiklikler olduğunu, sanatçıların açtıkları sergilerle sanatsal alandaki eksiklikleri tamamladıklarını söyledi.

Özcan Kandemir ise daha önce görev yaptığı Gaziantep‘in yabancısı olmadığını anımsatarak, "Fazla konuşmayı seven bir insan değilim. Resimlerim konuşsun istiyorum. Gaziantep‘i ve dostlarımı görmekten çok mutlu oldum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban ve Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın tarafından Kandemir‘in yağlıboya ve suluboya 41 eserinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

1977 Rize doğumlu olan Kandemir, İlköğrenimini Rize Pazar‘da, ortaöğrenimini Trabzon Fatih Lisesi‘nde tamamladı. 2002 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Programı‘ndan mezun oldu.

Aynı yıl Gaziantep Latife Özmimar İlköğretim Okulu‘na resim-iş öğretmeni olarak atanan Kandemir, 2003 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü‘nde Yüksek Lisans Programı‘na başladı.

2007 yılında "Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü Öğrencilerinin Üniversitelerin Özel Yetenek Sınavlarındaki Başarı Düzeyleri" konulu tezini vererek Yüksek Lisans Programını tamamlayan ve birçok kamu ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan Kandemir, halen Samsun‘daki atölyesinde başta resim olmak üzere farklı disiplinlerde çalışmalarına devam ediyor.

2000 yılından beri Rize, Trabzon, Samsun, Gaziantep, Ankara ve Mersin‘de12 kişisel sergi açan Kandemir, aynı dönemde Trabzon, Ankara, Samsun, Malatya, Gaziantep ve İstanbul‘da 17 karma ve yarışmalı sergiye katıldı.

Kaynak: İHA