Memur-Sen 4. Olağan Genel Kurulu...(2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclis‘indeki (AKPM) sözlerine yönelik muhalefetin eleştirisine tepki göstererek, "Türkiye‘de kendi ülkesine Fransız kalanlar var.

Memur-Sen 4. Olağan Genel Kurulu‘nda konuşan Başbakan Erdoğan, AKPM‘deki sözlerini eleştiren muhalefete yanıt verdi. Erdoğan, "Benim orada verdiğim cevapları burada hazmedilmediğini gördüm. Öncelikle biz gittiğimiz her yerde 74 milyon Türkiye‘nin onurunu temsil ediyoruz. Türkiye‘nin onuru, birilerinin kişisel hesaplarına, birilerinin oy hesaplarına kurban edilemeyecek kadar yüksektir. Biz dik duruşla, diklenmenin farkını çok iyi biliriz. Biz diklenmeden dik durmanın ne olduğunu da çok iyi biliriz.

Türkiye Cumhuriyeti birilerinin karşısında başını öne eğecek, el pençe divan duracak ezik bir devlet, ezik bir millet değildir. Hiç kimse önyargılarını, yalanlarını, iftiralarını bu ülkenin boynuna yafta gibi asamaz. Türkiye Strazburg‘tan izlenerek üzerinden yalan yanlış değerlendirmeler yapılacak bir ülke değildir. 3 tane gazete kupürü okuyarak Türkiye uzmanıyım diye ortaya çıkamaz ve bizi yargılayamaz" dedi.

Bu sıkıntısını Genel Sekreter‘e ilettiğini anlatan Erdoğan, Fransız parlamentere söylediği, ‘Siz Türkiye‘ye Fransızsınız‘ sözlerini kendini eleştiren muhalefete de söyledi. Erdoğan, "Türkiye‘de kendi ülkesine Fransız kalanlar var" sözleriyle muhalefete göndermede bulundu.

Muhalefet partilerine 8.5 yıldır Sivas‘ın ötesine geçmeleri konusunda tavsiyelerde bulunduğunu anımsatan Erdoğan, "Sivas‘ın ötesine nihayet gidiyorlar. Ama onlar yeni gittiklerini için yapılanların farkına varamıyorlar. Onlar 8.5 öncesinin Sivas‘ın ötesini Güneydoğu‘yu Doğu‘yu bilseler dönüşümü görecekler. Bugüne kadar milletin halini hatırı sormamışlar. Seçimden seçime gitmişler alelacele Ankara‘ya dönmüşler" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasında muhalefetin Ergenekon sanıklarını aday göstermesini de sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, "Gücünü çetelerden, mafyadan alanların kimlere hizmet ettiğini kimlere bedel ödediğini de listelerde açık ve net olarak görüyoruz. Güzel bir değim var Eski hal muhal. Yani eskiye dönüş asla olmaz. Türkiye seçkinlerin, imtiyazlıların, çetelerin. Mafyanın hukuk dışı örgütlenmelerin egemen olduğunu siyasete yön verdiği ülke olmayacaktır, hakkın. Hukukun egemen olduğu ülke olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA