Mehmet Haberal hakkında şok iddea

Ergekon tutuklusu, CHP'nin Zonguldak milletvekili adayı Mehmet Haberal'ın "kanlı" geçmişi ortaya çıktı. İşte Haberal'la ilgili hiç bilinmeyen şok bilgiler...

Taraf'tan Ferhat Kentel'in Yazısının İlgili Bölümü...

Milletvekili adayları açıklandı. Şu veya bu ölçüde, her parti ahlaki ilkeler yerine, “hesap işleri”ni devreye soktu. Ve bu şekilde oluşacak milletvekili kompozisyonuyla, muhtemelen seçim sonrasında bol gerilimli günler bizi bekliyor olacak.

Her parti bol miktarda hesap yaptı ama, MHP’nin Ergenekon “uyumu” bir kenara bırakılırsa, herhalde “hesap rekorunu” Haberal’ı aday gösteren CHP kırmış oldu. Deniz Baykal’a kaset operasyonun devamı gibi görünen Haberal operasyonuyla CHP, Ergenekon gibi Türkiye’nin arınmaktan başka çaresi olmayan bir musibete yeni bir kan vermeye alenen soyundu. Ergenekon, Haberal’ın bugünlerde en görünen yüzü... Ancak diğer yanı doktorluğuyla ilgili ve Ecevit’in hastalığında gösterdiği “performans”ın ötesinde de geçmişi şaibelerle dolu.

1978 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan ve pusuya düşürülüp, eşi ve çocuğuyla birlikte ağır yaralanan Necdet Bulut sonraki günlerde aniden durumu kötüleşti ve hayatını kaybetti. Gene o meşum şiddet dolu kanlı yılların başlangıcında, 1975’te ODTÜ öğrencisi Semih Erbek faşistlerin ODTÜ otobüslerine yaptığı saldırıda ağır yaralandı ve o da bir müddet sonra hayata veda etti. Bugün, yakınlarının anlattıkları sayesinde, hem Bulut’un hem de Erbek’in Hacettepe hastanesinde Haberal’ın hastası olduğunu ve bu ağır yaralı iki insanın, ne hikmetse ya Haberal’ın doğrudan ya da onun kontrolundaki doktorların “onayı” ile sıvı (sütlü kahve, şeftali kompostosu) içmeye “teşvik” edildiklerini öğreniyoruz. Yani, bağırsakları delinen, mide kanaması geçiren ve ameliyata alınan insanlara su bile verilmezken asla yapılmaması gerekeni yapan, Silivri’ye gitmemenin de bin türlü “tıbbi” yolunu bulan Haberal’dı...

Haberal’la ancak Kuzguncuklular başa çıkabilmişti. O her şeye muktedir adam “İlya’nın bostanı”na göz koyup, büyük bir iştahla o cânım yeşil alanı “faideli yatırımlar” yapmak üzere ele geçirmeye çalıştığında, yaşlısı genciyle Kuzguncuklular, o sıradan insanlar, onu bostana sokmamışlar, hevesini kursağında bırakmışlardı.