"İnternet Üzerinden Araç Alırken Mağdur Olmayın"

İkinci el otomobil pazarlarının tahtını sallayan internet üzerinden yapılan araç satışları, zaman zaman vatandaşları mağdur ediyor.

İkinci el otomobil pazarlarının tahtını sallayan internet üzerinden yapılan araç satışları, zaman zaman vatandaşları mağdur ediyor.

Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık, internet üzerinden kendilerini galerici olarak tanıtan bazı kişilerin vatandaşları mağdur ettiğini öne sürdü.

İnternet üzerinden yapılan araç satışlarının her geçen gün biraz daha arttığına dikkat çeken Yanık, "Kapora aldıktan sonra kayıplara karışan sahte galericiler var. İkinci el otomotiv piyasasında talebin çok olmasına rağmen istenilen sınıfta ve modelde araçların piyasada olmadığını görüyoruz. ‘0‘ otomobil satan bayilerin ikinci el satışlara yönelmesinin oto galericilerin satışlarını etkilediğini üzüntüyle görüyoruz. İnternet üzerinden kontrolsüzce yapılan satışlar dolandırıcılığı artırdı." dedi.

Yasal kanuni boşluklardan faydalanan bazı kişilerin ikinci el otomobil piyasasını olumsuz etkilediğini ileri süren Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık, herhangi bir otomobilin fotoğrafını çekerek internet üzerinden satışa koyan dolandırıcıların kapora aldıktan sonra kayıplara karıştığını dile getirdi.

İnternet üzerinden yapılan satışlarda çok sayıda mağduriyet yaşanmasına rağmen denetimlerin yeterli olmadığını savunan Yanık, internet üzerinden satış yapanların vergiden muaf tutulduğunu hatırlattı.

İkinci el araç almak isteyenlerin oda kayıtları vasıtasıyla iş yerinin ruhsatlarını ve vergi levhalarını incelemeleri gerektiğini vurgulayan Yanık, şöyle devam etti: "Her gün odamıza onlarca ihbar geliyor. Vatandaşlar araba almak isterken mağdur oluyor. Kapora aldıktan sonra ortadan kaybolan sahte galericiler hem bizi hem de vatandaşı mağdur ediyor. Kendi adına bastırdığı kartvizitlerle göz boyayan bu dolandırıcılara karşı herkes uyanık olsun. İnternet üzerinden satış yapılmasına karşı değiliz, ancak sahte galericilere önlem alınsın."