Güzellik Ve Bakımlı Olmak

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Sağlık Merkezi Sorumlusu Feray Güzel, her kadının kendisine baktığı sürece güzel olduğunu belirterek, "Yaptığınız makyajın daha güzel olması için cildinize de bakmanız gerek. Bakımlı bir cilde sahip olmak sadece güzellik için değil, sağlık için de önemlidir" dedi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi‘nde halka açık konferanslar kapsamında Sağlık Merkezi Sorumlusu Feray Güzel tarafından, güzellik ve bakımın incelikleri konusunda bilgiler verdi.

Solgun, sarı, kuru ve buruşmuş bir cildin, başka bir rahatsızlık olmasa bile kişiyi hasta gösterebileceğini, bu nedenle sağlık ve güzelliğe giden yolun ilk durağının cilt bakımı olduğunu kaydeden Güzel, "Vücudunuzda, saçınızda, makyajınızda, kıyafetlerinizde uygulayacağınız birkaç kural ile daha güzel ve bakımlı görünebilirsiniz. Bunun için sadece birkaç püf noktası bilmek yeterlidir" diye konuştu.

Güzelliğin hemen her kültürde ve statüdeki kadının vazgeçilmezi olduğunu anlatan Güzel, bakımlı insanın moralinin her zaman düzgün olduğunu, özgüveninin daha fazla gelişeceğini ve dünyaya daha sevgiyle bakacağını dile getirdi.

GÜZEL VE BAKIMLI OLMANIN İPUÇLARI

Güzel görünümlü bir cildin büyük önem taşıdığını vurgulayan Güzel, güzellik ve bakımlı olmanın ipuçlarını şöyle sıraladı:

"Cilt temizliği, sabahları derinin salgılarını harekete geçirmek, akşamları ise gözeneklerde birikmiş kir zerreciklerinden kurtulmak için mutlaka yapılmalıdır.

Diş bakımı: Güzel, parlak, temiz dişler gülüşünüze güzellik katar. Bunların sağlıklı olması, bakımına gösterdiğiniz özenle ilgilidir. Bir macun, diş fırçası ve yılda bir defa diş doktoruna görünme, diş rahatsızlıklarının size ulaşmasını büyük ölçüde engeller.

Saç bakımı: Parlayan, sağlıklı saçlara sahip olmak, en iyi görünüm araçlarındandır. Düzenli olarak yıkanan, taranan ve yüze uygun olarak şekillendirilen saçlar, bakımınızı tamamlar. Bir erkeğin günlük sakal tıraşını olmaması ona derbeder bir görüntü verir.

Vücut temizliği: Yıkanma, temizliğin en etkili yoludur. Bunun için de, sabun, şampuan, su yeterlidir. Sık sık alınan duşlarla terleme sonucu oluşan kötü kokulardan da arınırsınız.

Tırnak bakımı: Tırnak bakımının da görünüş üzerinde etkisi büyüktür. Bir kadının elleri ne kadar güzel olursa olsun eğer tırnakları şekilsiz ve kırıksa, güzelliği gölgelenir. Bu yüzden güzel kadınlar tırnaklarının bakımını ihmal etmemeye özen gösterirler. Yanlış beslenmeyle doğru orantılı olarak kırılan, soyulan ve sararan tırnaklarınızın bakımlı görünmesini sağlamak için, üç haftada bir manikür yaptırın. Ayrıca bir cila veya ojeyle tırnaklarınızın canlı ve bakımlı görünmelerini sağlayabilirsiniz.

Kılık kıyafet: Giysileriniz, görünümümüzün önemli bir unsurudur. Kişiliğinizi, seçtiğiniz kıyafetler belli eder. Temiz, bakımlı, ütüsü yerinde bir giysi, bırakılacak izlenimde esas rolü oynar. Ayrıca seçtiğiniz kıyafetlerin bulunduğunuz ortama göre ayarlanması gerekir. Bir iş görüşmesine kot pantolonla gitmek ne kadar hoş karşılanmazsa, bir pikniğe de takım elbiseyle gitmeye hiç gerek yoktur.

Ruh ve yüksek enerji: Sadece dış görünümünüze takılıp kalmayın. Siz, vücudunuz ve onun içinde yaşayan ruhsal yaşamınızla bir bütünsünüz. Enerji seviyenizi yükseltin. Daha çok egzersiz yapın. Düzenli fiziksel aktivite, formda kalmanızın başlıca belirleyicisidir. En az haftada 3-4 kez 30-45 dakika fiziksel aktivite yapmayı planlayın. Egzersiz, enerji düzeyinize tavan yaptıracak ve daha iyi bir fiziksel görünüme sahip olmanızı sağlayacak en iyi ilaçtır.

Cilt yapınıza göre makyaj yapın: Makyaj yaparken ya da makyaj malzemesi alırken, ten renginiz ve cilt yapınız önemli. İşte cilt rengine ve tipine göre makyajın kuralları. Sarışınlara kahve, gri, mavi, kızıllara, kahverengi, oranj, kiremit, esmerlere, canlı yeşiller, buz mavisi ve kızıl kahve tonları önerilebilir. Ayrıca fondöten kullanırken ten renginin bir ton açığını kullanmak gerekir. Çok beyaz tenlerde, tenin bir ton koyusu fondöten kullanılabilir".

Güzel, sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaynak: İHA