Devlet Bakanı Yazıcı‘nın Van Ziyareti

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 2023 hedeflerinde 500 bin adet konut ve 15 bin kilometre duble yol olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı Yazıcı‘nın Van Ziyareti
Dün Van‘a gelen Devlet Bakanı Hayatı Yazıcı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile birlikte Kapıköy/Razi Kara Gümrük Kapısı‘nın açılışına katıldıktan sonra Saray ilçesine geçti. Yapımı tamamlanan Saray Kaymakamlığı hizmet binasının açılış törenine katılan Bakan Yazıcı, devletin vatandaşlarına hizmet etmek için kurulan bir kurum olduğunu belirtti. Devletin görevinin halkına hizmet etmek olduğunu belirten Bakan Yazıcı, "Devlet vatandaşına nasıl hizmet edecek?

Kaliteli hizmet edecek. İmkanlarına göre adaletli bir şekilde, vatandaşları arasında hiçbir fark gözetmeksizin hizmet edecek. Mezhep ve kültürel farklıkları gözetmeksizin insanlarına hizmet edecek. Her şey Türkiye için. Ülkenin doğusu-batısı, güneyi kuzeyi değil, her şey Türkiye için diyerek hizmet edecek" dedi.

İktidarın kendilerine emanet edildiği günden bu yana Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Türkiye‘nin sorunlarını ele aldıklarının ve bu sorunları çözmeye çalıştıklarının altını çizen Bakan Yazıcı, "Biz, ‘15 bin kilometre duble yol yapacağız‘ dediğimiz zaman bazıları, ‘Bunlar hayal kuruyorlar‘ dedi. Biz 13 bin 800 kilometre duble yol yaptık. Bizim 2023 hedefimizde yine 500 bin konut ve 15 bin kilometre duble yol var" şeklinde konuştu.

Vatandaşlara hizmet verilecek olan kamu kurumlarının daha kaliteli ve donamlı imkanlara sahip olması gerektiğini de vurgulayan Bakan Yazıcı, Saray Kaymakamlığı hizmet binasının da bu amaçla inşa edildiğini söyledi.

Kimsesizlerin kimsesi, sessizlerin sesi olacaklarını söylediklerini ve bu söylemlerini de unutmadıklarını ifade eden Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, "Bizim mutluluğumuz sizin yüzünüzün gülmesi, sorunlarınızın çözülmesidir. Biz ne aldatan ne de aldanan olacağız" ifadelerini kullandı.

Eğitimsizliğin çok önemli bir sorun olduğunun da altını çizen Bakan Yazıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğitim temel bir sorundur. Yolsuzluk ve yoksulluğun temeli eğitimsizliktir. Bunun için biz eğitime birinci derecede önem veriyoruz. Çocuklarını okutmaları şartıyla sosyal güvenceden yoksun vatandaşların ortaöğretimde eğitim gören kız çocuklarına 55, erkek çocuklarına ise 45 TL ödeme yapıyoruz. Ailelerin, 0-6 yaş grubu çocuklarının sağlık kontrollerini yapmaları şartıyla annelere her ay 30 TL ödeme yapıyoruz. Çünkü sağlıklı nesiller bizim geleceğimizdir. Gebe annelere yardım yapıyoruz. Bazıları bu

paraların Avrupa Birliği (AB) tarafından gönderildiğini söylüyorlar. Ne AB‘si? Bu paraları milletten topladığımız vergilerle ödüyoruz. Onun için bu paraları çarçur etmiyoruz."

Türkiye‘de yaptıkları hizmetler arasında en kalitelisinin sağlık alanında yapılan çalışmalar olduğunu anlatan Bakan Yazıcı, "Daha düne kadar insanlarımız hastanelerde bebekleri ile rehin tutuluyordu. Biz şimdi sağlık hizmetlerini çok yaygın hale getirdik. Aile hekimliğine geçtik" dedi.

Daha sonra Van Valisi Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ve İkram Dinçer ile birlikte hizmet binasının kurdelesini keserek hizmete açan Bakan Yazıcı, binayı dolaştıktan sonra ilçeden ayrıldı. Van‘da da bazı inceleme ve ziyaretlerde de bulunan Bakan Yazıcı‘nın akşam saatlerinde Van‘dan ayrılacağı kaydedildi.

Kaynak: İHA