Deprem Tırı Edremit‘te

Vatandaşları doğal afetler konusunda bilinçlendirmek amacıyla İstanbul‘dan başlayarak Türkiye‘yi dolaşmak üzere yola çıkan Deprem Tırı Edremit’e geldi.

Vatandaşları doğal afetler konusunda bilinçlendirmek amacıyla İstanbul‘dan başlayarak Türkiye‘yi dolaşmak üzere yola çıkan Deprem Tırı Edremit’e geldi. Edremitliler tırdaki simülatörde 7.4 şiddetinde depremi yaşadı. Marmara turuna çıkan AKUT Deprem Eğitim TIR‘ı bünyesinde, Türkiye‘nin ilk 3 boyutlu deprem simülatörünün yer aldığı "G-Force" isimli Deprem Tırı, Edremit’te vatandaşları bilgilendirmek üzere Şehit Hamdibey Meydanı‘nda konuşlandı.

Akut eğitmeni Yeşim Melek Okyay, amaçlarının, halkı doğal afetler konusunda bilinçlendirerek, bir felaket yaşanması durumunda olası kayıpları ve zararları minimuma indirmek olduğunu söyledi. Okyay, "Deprem olduğunda güvenli bir yere, sert cisimlerin olduğu yere büzülerek uzanmalı ve başınızı korumanız gerekir. Yüksek ve ağır eşyalar sabitlendiği taktirde yaşam şansınızın daha da artacağını deprem simülatöründe göreceksiniz." dedi.

Daha sonra izlemeye gelen vatandaşlar gezdiği simülatörde deprem tatbikatı yapıldı. Vatandalar simülatörde korkuyu yaşarken daha önceki 17 Ağustos Marmara depremini yaşayan bazı depremzedelerde aynı duyguları bir kez daha simülatördeki deprem tatbikatında yaşamış oldu. Öte yandan Edremitlilerin Deprem Tırı‘na ilgisinin az olması dikkat çekti.