Başbakan Erdoğan, Seçim Beyannamesini Açıkladı (5)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim beyannamelerinde ulaşılamaz hedeflere, ulaşılamaz hayallere, masalımsı vaatlere asla rastlanamayacağını belirterek, "AK parti‘nin seçim beyannamesi, hayal tacirliği yapmak, umut simsarlığı yapmak için değil, Türkiye‘yi son derece güçlü, makul, mantıklı bir yol haritası çıkarmak için hazırlanmıştır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Seçim Beyannamesini Açıkladı (5)
Başbakan Erdoğan, ‘Seçim Beyannamesi‘ni AK Parti Genel Merkezi‘nde düzenlenen bir toplantıyla açıkladı. Beyannamenin hazırlanmasında geniş bir çalışma ekibinin görev aldığını belirten Erdoğan, "12 Haziran seçimine son derece kapsamlı, ayrıntılı ve ciddi bir çalışmanın ürünü olan bir seçim beyannamesi ile giriyoruz. ‘Türkiye Hazır, Hedef 2023‘" dedi ve beyannameyi gösterdi. "Bu beyanname, dostlar alışverişte görsün niyetiyle ya da vitrin düzenlemek, laf kalabalığı yapmak, orta sahada top çevirmek

gayesiyle hazırlanmış bir beyanname değildir" diyen Erdoğan, "AK Partinin seçim beyannamesi, önceki tüm beyannamelerimiz gibi son derece detaylı bir şekilde hazırlanmış, geçmiş tecrübelere dayalı olarak net hedefler konulmuştur. Bu hedeflere ne şekilde varacağımızın ispatını ‘Alımızın Akıyla 8.5 Yıllık‘ bu çalışmadır. Her zaman söyledim ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserlerimiz ile konuşuyoruz. Onun için çıraklık burada, kalfalık burada. Ustalık da inşallah buradadır" diye konuştu.

"BEYANNAMEMİZDE KAF DAĞINI GÖREMEYECEKSİNİZ"

Başbakan Erdoğan, beyannamenin hazırlanmasında popülizmden hassasiyetle sakındıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"AK Parti‘nin seçim beyannamesi içinde kaf dağını asla göremeyeceksiniz. Bu beyannamede ulaşılamaz hedeflere, ulaşılamaz hayallere, masalımsı vaatlere asla rastlayamayacaksınız. AK parti‘nin seçim beyannamesi, hayal tacirliği yapmak, umut simsarlığı yapmak için değil, Türkiye‘yi son derece güçlü, makul, mantıklı bir yol haritası çıkarmak için hazırlanmıştır. 8.5 yıl olduğu gibi bugün de bu beyanname ile milletimizle samimi bir iletişim içerisine olacağız. Samimi bir iletişim dili kuruyoruz. Milletimize,

Türkiye‘nin gerçek fotoğrafının sunuyor, verdiği sözleri yerine getirmiş olmanın mutluğu ile yapabileceklerimizi vaad ediyoruz. AK Parti kurulduğu günden beri siyasette dürüstlüğün, şeffaflığın, samimiyetin dilini önemsemiştir. Milletle karşılıklı güven duygusunu siyasetinin merkezine yerleştirmiştir."

Türkiye‘nin yakın tarihinde, siyaseti popülizmden ibaret gören, siyasetin dilini adeta yalanla özdeşleştiren, gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatlerle özdeşleştiren siyasi anlayışını çok gördüğünü ve yaşadığını anlatan Erdoğan, "Ne diyorlardı geçmişteki siyasiler; ‘O ne veriyorsa ben 5 fazlasını veririm‘ diyorlardı. Çok değişik bu tür vaatlerde bulunuyorlardı. Bu tür orta çıkan siyasi anlayış ne yazık ki ülkemize de milletimize de çok ağır bedeller ödetti" diye konuştu.

"POPÜLİZMİN FATURASI AĞIR ÖDENMİŞTİR"

Seçim öncesinde, sırf oy alabilmek, iktidara gelebilmek için kontrolsüz şekilde, sınırsız ve ölçüsüz şekilde vaatlerle bulunan siyasetçilerin, iktidar olduklarında bu vaatleri unuttuğuna dikkati çeken Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Millete hayal kırıklığı yaşattılar. Aynı iktidarlar seçimlerin yaklaşmasıyla yine oy kaygısıyla muslukları sonuna kadar açtılar. Devletin hazinesini adeta boşalttılar. Hazineyi yağmaladılar. Merkez Bankası banknot matbaasını 24 saat çalıştırarak para bastılar. Faiz bir gece yüzde 7 bin 500‘e fırladı. Acaba bunun rantını kimler yedi. Özellikle medya dünyasında olan kardeşlerim, siyaseti yakından takip edenleriniz bunu kimlerin yediklerini çok iyi bilirler. Türkiye‘nin AK Parti iktidarı öncesinde tekrar

tekrar yaşadığı ekonomik krizler beceriksizliğin yanında popülist yaklaşımların da neticesidir. Türkiye, popülist siyaset, hesapsız, kitapsız vaatlerle, gündelik politikalar ile gelecek vizyonundan uzak uygulamalar nedeniyle ağır faturalar ödemiştir. Seçim öncesinde kısa süre rahatlama yaşanırken, seçim sonrası kemerler sıkılmış, ancak ekonominin iki yakası bir araya gelmemiştir. Çok daraldıklarında hemen birin yanına bir sıfır koymuşlar, daralmış bir sıfır daha koymuşlar. 6 tane sıfırı yerleştirmişler.

Modern hırsızlıkla halkımız aldatılıyordu. Artık bu oyunları AK Parti iktidarıyla biz bozduk. Sıfırın 6‘sını da çöpe attık ve şahsiyetli bir Türk Lirası‘nı Türkiye‘ye kazandırdık. Kaşıkla verilen enflasyon vergi, bütçe açığı yoluyla vatandaştan kepçe hatta kürekle geri alınmıştır. 8.5 yıllık iktidarımızda özellikle en çok bu tahribatı gidermek için çaba gösterdik."

CHP‘YE NASRETTİN HOCA‘LI GÖNDERME

Başbakan Erdoğan, 3 Kasım seçimleri öncesi de millete samimi ve açık bir şekilde, ‘3 yıl bizden bir şey beklemeyin‘ dediklerini hatırlatarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun ‘vaatlerini‘ eleştirdi. Erdoğan, "Bakın şu anda iktidara gelemeyenler veya zaten gelmesi evelallah mümkün olmayanlar ne diyor. Kuru sıkı atıyor. Ya nasılsa atalım, ya tutarsa diyor. Nasrettin Hoca hiç olmazsa göle maya çalıyor. Bunlarda maya da yok" şeklinde konuştu.

Yapamayacakları hiçbir şeyi vaad etmediklerini, bugün de etmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz ülke ekonomisine taşıyamayacağı yükler yüklemedik, yüklemiyoruz. Biz hiçbir zaman hayal ticareti, umut simsarlığı yapmadık. Popülizme tenezzül etmedik. 12 Haziran seçimlerinde de asla tevessül etmiyoruz. Türkiye siyasetini, siyasetin güvenirlilik katsayısını içten içe kemiren popülizm anlayışı asla milletimizden itibar almayacaktır. İlkeli siyaseti, dürüst siyaseti terk edenlere eminim ki milletim bu seçimlerde de teveccüh ve tenezzül etmeyecektir. İktidara gelmek için her yolu mubah görenlere,

yalanı, istismarı meşru görenlere milletten değil, çetelerden, mafyadan, karanlık güç odaklarından, güç devşirmeye çalışanlara milletim bu seçimlerde de eminim ki yüz vermeyecektir."

MUHALEFETE SİLİVRİ ELEŞTİRİSİ

Başbakan Erdoğan, Ergenekon tutuklularını milletvekili adayı gösteren CHP ve MHP‘yi sert bir dille eleştirdi. "Dışarıda adam bulamayanlar şu anda Silivri‘nin içinden aday göstermeye gayret gösteriyorlar" diyen Erdoğan, "Bu tabi bir şeyi gösteriyor; ‘siyaset eyvah ne hale geldi.‘ Şimdi enteresandır, aday tanıtımında maskeli aday tanıtımı yapıyorlar. Bu de enteresan. Bu bir maskeli balo. Bu hale düşülmüştür. Ve bu ana muhalefet partisini ne hale düştüğünün açık göstergesidir. Ama biz bunlara alıştık.

İnanıyorum ki milletim 12 Haziran da bunların maskelerini indirecektir" diye konuştu.

Bugün seçim sandığı görününce sınırsız şekilde aklına her geleni vaadi edenlerin geçmişte bu ülkeye neler ödettiğini milletim unutmadığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İktidara ortak olduklarında bunların halini gördük. Benzin, mazot, margarin, tüp gaz kuyruklarında, umutları heba edenleri milletim unutmadı. Bunların mevcut bakanları bile kendileri bile Enerji Bakanı olduğunda, bakanlıklarda palto ile oturduklarını çok iyi takip ettik. Bu ülkeye bunlar mazot bulamıyordu, benzin getiremiyordu. Gazyağı yoktu. Nüfus kağıdına damga vurularak mazot temin ediliyordu CHP‘nin iktidarı da... Biz bunları iyi tanırız, biliriz. Milletim bu itibarını kaybetmiş zihniyetlere

evellalah geri dönmeyecektir. Türkiye zenginleştiğinde, müdahalelerle iktidara gelenlerin hazineyi nasıl boşalttıklarını, Türkiye‘yi 5 sente muhtaç ettiklerini unutmamıştır. CHP‘ye gönül verenlere, MHP‘ye gönül verenlere ve diğer partilere gönül verenlere sesleniyorum; bakınız bu yol, iradenizin demokrasi ile bütünleştiği hak ve özgürlüklerle bütünleştiği ama Türkiye‘nin geleceğini, inşallah nasıl 26. sıradan 17. sıraya Türkiye‘yi çıkardıysak şimdi de ilk 10‘a sokacak bir yürüyüşün adımlarıdır."

"SEÇİM SÜRECİNDE NEZAKETİ ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ"

Başbakan Erdoğan, seçim sürecinde parti olarak nezaketi elden bırakmayacaklarını söyledi. Nezaket, zarafet, karşılıklı saygı üzerinden propaganda sürecini yürüteceklerini vurgulayan Erdoğan, "İthamlar, karalamalar, iftiralar değil, planlar, projeler, hedefler üzerine bir kampanya yürüteceğiz. İşte bugün açıklayacağımız beyanname de Türkiye‘nin gelecek vizyonu çizen bir beyannamedir" dedi.

Seçim beyannamesinin ‘Türkiye Hazır, Hedef 2023‘ başlığı taşıdığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu beyanname Türkiye‘nin 12 yılını şimdiden planlayan bir beyannamedir. Bu kardeşiniz 2023‘ü telaffuz ettiği ana kadar kimse bunu konuşmuyordu. Şimdi herkes 2023‘ü konuşmaya başladı. Bunun patenti bize aittir. Seçim beyannamemiz, Cumhuriyetimizin 100.kuruluş yıldönümüne Türkiye‘yi hazırlayan bir yol haritasıdır. Bundan önce Türkiye önündeki 12 saati bile göremiyordu. Ekonomide, iç politikada, birkaç saat sonrasında Türkiye‘de neler olacağı kestirilemiyordu. 12 günlük politikalar, 12 saatlik politikalar

bile üretilemiyordu. Göstergelerin nerelere fırlayacağı, düşeceği kestirilemiyordu. O günlerden bu günlere ulaştık. Önündeki 12 saati göremeyen Türkiye, bugün artık önündeki 12 yılı planlıyor. Seçim beyannamesi 12 yıl boyunca elimizden düşmeyecek kapsamlı ve hacimli bir içerik taşıyor."

Ustalık dönemlerine ilişkin önemli projeleri seçim sürecinde, basın toplantılarıyla animasyonlu uygulamalarla halka açıklanacağını bildiren Erdoğan, "Bu projeler de ayağı yere değen projeler. Bizim yaptığımız her işin ayağı yere değer. Çünkü yola çıkarken ‘ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız‘ dedik. Vaad ettiğimiz her şey yerine geldi, uygulandı. Yani bizimkiler uygulan projeler oldu" diye konuştu.

Kaynak: İHA