Siyasiler, Kadın Konuk Evi İçin "Müzi-K-Oalisyon" Oluşturdu Ve Konser Verdi

KKTC de örgütlü Sosyal Riskleri Önleme Vakfı ile Yurtsever Kadınlar Birliği‘nin "Kadın Konuk Evi" için düzenlediği ve siyasilerin sahne aldığı "İlk Adım Konseri" yapıldı ve evin yapımı için ilk adım atıldı.

KKTCELL‘in katkılarıyla yapılan ve Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi‘nde yer alan konserden elde edilen gelir Kadın Konuk Evi‘nin yapımında kullanılacak.

Konseri izlemeye Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve eşi Aydın Denktaş, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu‘nun eşi Meral Eroğlu, Meclis Başkanı Hasan Bozer‘in eşi Sonay Bozer, Başbakan İrsen Küçük‘ün eşi Gülin Küçük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Avrupa Birliği Komisyonu Temsilcisi Andrulla Kaminara, LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları, milletvekilleri, siyasiler ve çoğunluğu bayan vatandaşlar katıldı.

Gazeteci Aysu Basri Akter‘in sunuculuğunu yaptığı gecede Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş, Çalışma Bakanı Ünverdi, LTB Başkanı Bulutoğluları‘nın yanı sıra Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selda İçer, Yurtsever Kadınlar Birliği Başkanı Hatice Düzgün, sponsor şirket Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Dağhan Fellahoğlu da birer konuşma yaptı.

SOSYAL AMAÇ İÇİN "MÜZİ-K-OALİSYON" KURDULAR

Ülkenin hem iktidarında, hem ana muhalefetinde yıllarca ayrı ayrı yer almış fakat hiçbir zaman bir koalisyon hükümetinde bir araya gelmeyen köklü partileri UBP ile CTP‘nin milletvekilleri, bu kez sosyal bir amaç için DP‘nin de katılımıyla bir "MÜZİ-K-OALSİYON" oluşturdular ve dün akşam sahne alarak konser verdiler.

Hayırlı bir amaç için bir araya gelen özel "GRUP HOŞGÖRÜ" orkestrasında Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Mağusa Milletvekili Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Teberrüken Uluçay ve CTP eski milletvekili Nazım Beratlı müzikleriyle geceye katılırken, gazeteci Cenk Mutluyakalı da klarnetiyle orkestraya eşlik etti.

Gecede, CTP Gazimağusa Milletvekili Arif Albayrak da şiirleriyle etkinliğe katılırken, Albayrak‘a gitarıyla Mustafa Tozakı eşlik etti.

10 KADINDAN EN AZ BİRİ ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

Gecede sunuculuk yapan Aysu Basri Akter, konuşmacılara sözü vermeden önce ülkede var olan kadına şiddetten ve bu yönde kadına yönelik yapılan cinsel, fiziki ve psikolojik şiddetle ilgili yapılan araştırmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

Akter, ülkede 10 kadından en az birinin şiddet gördüğünü ifade ederek, araştırmalarda kadınların tecavüz, şiddet, cinsel ve psikolojik istismara en çok evlerinde maruz kaldıklarının görüldüğünü kaydetti.

Konuşmalara geçilmeden önce yapılan kısa bir sinevizyon gösterisinin ardından söz alan Yurtsever Kadınlar Birliği Başkanı Hatice Düzgün, ilk önce birlik hakkında bilgi vererek, Kadın Konuk Evi‘nin önemine dikkat çekti.

Ülkede kadına şiddetin olduğunu ve kadınların sığınacak bir yere ihtiyaç duyduğunu belirten Düzgün, konuk evinin kalıcı olabilmesi için devlet ile sivil toplum örgütlerinin birlikteliğinin ve işbirliğinin şart olduğunu belirterek, bugün ilk adımın atıldığını ifade etti ve katılan, destek veren herkese teşekkür etti.

GELEN TALEPLER BİZİ BU YOLA ÇIKARDI

Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selda İçer de, konserin bir ilk adım ve başlangıç olduğuna işaret ederek, süreç boyunca herkesten destek istedi ve çalışmaları anlattı.

İçer, ülkede kadına yönelik şiddet bulunduğunu, bu yüzden dünyada birçok örneği olan kadın konuk evinin artık ülkede de ihtiyaç olduğunu ifade ederek, gelen talepler karşısında bu yola çıktıklarını kaydetti.

Sponsor Şirket Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Dağhan Fellahoğlu da, şirket olarak birçok sosyal yardım projesine destek verdiklerini, bu gibi önemli bir projede de yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

DENKTAŞ: "GEÇ KALINMIŞ BİR TESİS, ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da, geç kalınmış bir tesis olarak nitelediği Kadın Konuk Evi‘nin hayata geçirilmesi için ellerinden gelen katkıyı ortaya koymaya hazır olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından sahneyi şiirleriyle CTP Gazimağusa Milletvekili Arif Albayrak aldı. Albayrak‘a gitarı ve şarkılarıyla Mustafa Tozakı eşlik etti.

BRT Aile kanalından da canlı verilen gecede, daha sonra sahneye "Grup Hoşgörü" çıktı ve sevilen şarkıları konuklarla birlikte seslendirdi. Gruba, Dilara adlı genç kız da vokalistlik yaparken, Serdar Denktaş‘ın eşi Müge Denktaş da sahneye çıkarak şarkı söyledi.

Kaynak: İHA