Chp, İzmir Milletvekili Adaylarını Tanıttı

CHP, İzmir milletvekili adaylarını düzenlenen törenle tanıttı. CHP'nin İzmir 2. bölge ikinci sıra adayı olan Ergenekon davası tutuklusu gazeteci Mustafa Balbay'ın kardeşi Suat Balbay, törene ağabeyinin maskıyla katıldı.

Chp, İzmir Milletvekili Adaylarını Tanıttı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Teşkilatı, Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi‘nde düzenlenen törenle 26 adayını tanıttı. 30 yıllık siyasi yaşamında ilk kez CHP örgütlerini bu kadar ateşli ve iktidara susamış gördüğünü ifade eden İl Başkanı Tacettin Bayır, 10 seçim yaşamış, 30 yıldır siyasette olan biri olarak örgütünü hiç bu kadar diri, bu kadar ateşli görmediğini söyledi. Partililere teşekkür eden Bayır, "Sizlerle iftihar ediyorum. Bizler iktidara susamış ak saçlıların 58 gün sonra yüzlerini

güldürmek istiyoruz. Başlarını dik tutmalarını istiyoruz. 58 gün sonra iktidarı bahşetmek istiyoruz" dedi.

Toplantıların artık alanlarda yapılmaya başlayacağını ifade eden Bayır, seçimlerde iki bölgeden de 10‘ar milletvekili çıkaracağını iddia etti. Bayır, "İddiamın hayata geçmesi için buradaki aday arkadaşlarımızdan da söz alacağım. 6 saatten fazla uyumayacaklar, 30 ilçeyi karış karış gezecekler. Girmedikleri pazar yeri, çalmadıkları kapı kalmayacak. Bu kurduğumuz ekipler belli bir plan dahilinde ilçeler ve ilin eş güdümü dahilinde çalışmalar yapacaklar" diye konuştu.

Genel merkezin İzmir‘de bakanlar kurulu gibi liste çıkardığını söyleyen Bayır, diğer partilere göre birikimleri, kaliteleri ve kariyerlerine bakıldığında en iyi aday kadrosunun CHP‘de olduğunu söyledi. Aday listelerine yönelik parti içinde konuşulan ‘örgütten isimler yazılmadı‘ eleştirilerine de değinen Bayır, "Bizde iki tip örgüt çapacısı var. Biri bizim gibi örgütünde çapa yapanlar, biri de Ankara‘da aile sigortası gibi başarılı projeleri olanlar. Hiçbir partilimin ağzında İzmir‘den daha fazla aday

olabilirdi lafını duymak istemiyorum. Onlar da çapacı, biz de çapacıyız" dedi.

Seçime kadar İzmir‘de iki miting yapacaklarını söyleyen Bayır, mitinglerin Samsun‘da başlayacağını, 11 Haziran‘da İzmir‘de son bulacağını belirterek, "Kurtuluş mücadelesine Samsun‘dan başlayacağız, İzmir‘de bitireceğiz. 12 Haziran‘da AK Parti‘yi sandığa gömeceğiz. 12 Haziran akşamı İzmir‘den bütün Anadolu‘ya güneş doğacak. Gemiciklerin hesabını sormak için iktidar olmak zorundayız. Geldikleri gibi gidecekler arkadaşlar. Biz şehitlerimize ‘kelle‘ diyen bir anlayışın, ‘Anıtkabir‘de sap gibi durmaya gerek

yok‘ diyen zihniyeti 12 Haziran‘da nasıl gönderdiğimizi hepimiz birlikte yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Aday olan isimler tanıtılırken, Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay‘ın adı okunduğunda partililer Mustafa Balbay maskı taktılar. Mustafa Balbay‘ın kardeşi Suat Balbay da ağabeyinin maskını takarak, milletvekili adaylarının yanına geldi. Ağabeyini temsilen törene geldiğini belirten Suat Balbay, çok mutlu olduğunu, ağabeyinin cezaevinden çıktıktan sonra gerekli açıklamayı yapacağını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. bölge birinci sıra milletvekili adayı Alaattin Yüksel, vefat eden babasının memleketinde olduğu için, 1. bölge adayı Seniye Nazik Işık ise İsveç‘te partisi adına bir çalışmada olması nedeniyle törene katılamadı. 26 adayın isimleri şöyle:

"1. Bölge: Şükran Güldal Mumcu, Rıza Mahmut Türmen, Oğuz Oyan, Musa Çam, Hülya Güven, Erdal Aksünger, Aydın Özcan, Turgay Bozoğlu, Adnan Erdil, Kazım Umdular, Seniye Nazik Işık, Ebru Okay, Şener Akdemir.

2. Bölge: Alaattin Yüksel, Mustafa Balbay, Mehmet Ali Susam, Rahmi Aşkın Türeli, Aytun Çıray, Birgül Güler, Mustafa Moroğlu, Levent Eyipişiren, Elfin Tataroğlu, Levent Piriştina, Özcan Purçu, Hüseyin Sezer, Çoşkun Çiftlik."

Kaynak: İHA