Samsun Sigara Fabrikası'ndaki acemi eylemciler

Samsun Sigara Fabrikası'ndan polis zoruyla çıkarılan 120 eski çalışan, ikinci vardiya çalışanlarını da fabrikaya sokmadı. Eylemcilerden bazıları fenalık geçirdi.

Samsun Sigara Fabrikası'ndaki acemi eylemciler
Samsun sigara fabrikasında iş akitleri 31 Mart'ta sonlandırıldıktan sonra 12 gün fabrikayı terk etmeyen ve önceki akşam polis tarafından tahliye edilen 120 kişi, serbest bırakıldıktan sonra 19 Mayıs ilçesindeki fabrikaya geldi. Fabrikada sabah saat 08.00'deki ilk vardiyaya gelenlerin girişini işten çıkartılan işçiler engellerken, saat 16.00'da ikinci vardiya saatinin gelmesiyle birlikte eski işçiler yeniden kefen giyip fabrika girişinde yere yattı. Sloganlar atan kalabalık, mesaiye gelen çalışanlardan
üzerlerine basarak fabrikaya girmelerini istedi. Bu sırada gerginlik yaşandı. Gerginlik sonrası bir grup içeri girmeyi başarırken, diğer çalışanlar kapıda kaldı. İçeri giremeyen çalışanlar, servislere binerek ayrıldılar.

Fabrika içerisinde hazır bekleyen polis ekipleri ise, eski işçilerin eylemine müdahale etmedi. Saatlerin ilerlemesiyle bazı eylemciler sinir krizi geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği eylemci Hatice Güven, daha sonra evine gönderildi. İşten çıkartılan Ali Balcı, mücadelelerinin sonuna kadar süreceğini, tek taleplerinin işe geri iade olduğunu ifade etti.

Eski çalışanların fabrika girişinde bekleyişleri sürüyor.