O konuşmayı anlattı

CHP listesine giremeyen ve listeleri sert sözlerle eleştiren, Deniz Gezmiş'in idamına el kaldıran zihniyetin CHP listelerinde aday gösterildiğini ileri sürerek, 'Referanduma yetmez ama evet diyenleri getirip aday yaptılar.' diyen Berhan Şimşek, Beyaz TV'de usta gazeteci Sedat Yazıcıoğlu'nun canlı yayın konuğu oldu.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Sağduyu programına konuk olan Berhan Şimşek “Sen benim dostum ve arkadaşımsın.” dedi.

RİCA ETTİ
Usta gazeteci Sedat Yazıcıoğlu’nun sorularını yanıtlayan Berhan Şimşek, milletvekili aday adayı olmadan önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu’nun telefonla aradığını ifade ederek “Sayın genel başkanı telefonla aradım. Bana kendisini yanında görmek istediğini söyledi. İl başkanlığından ayrılırken bana ‘Mutlaka beraber olalım. Beraber resim verelim.’dedi. Ben kendisine telefonda bazı arkadaşlar “Listeye girse de biz onu seçilmeyecek yerden olmaz. Biz onu milletvekili yapmayacağız’ dedim. O da bana “Sen bırak onları, biz seninle dostuz arkadaşız.” dedi.

HİÇ BİR ŞEY DEMEDİ
Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa için basın toplantısında kendisinden bir ricada bulunduğunu bildiren Şimşek “ Kemal bey bana istifa için düzenlenecek basın toplantısında “Senden rica ediyorum. Kemal beyin isteği üzerine istifa ediyorum. Kemal bey beni Ankara’da yanında görmek istiyorum,” dememi istedi. Bende ona şakayla “Diyorsun benim adım Kemal” dedim.

“Ben İstanbul İl Başkanlığına kendisinin isteğiyle geldim” diyen Berhan Şimşek, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini listeler için aramadığını söyledi. Şimşek “Bana bir telefon açabilirdi ve ‘Arkadaş sen yoksun’ diyebilirdi. Ben milletvekilliğini zaten yapmışım, ben bu milletvekilliğini zaten yapmışım.” diye konuştu.

BEN OLSAYDIM…

Listelerde örgütçü isimlerin olmadığını ifade eden Şimşek “Ben İstanbul İl Başkanı olarak kalsaydım. Her bölgeden bir ilçe başkanı seçilebilecek yerden milletvekili adayı olurdu. Eğer ben mecliste olduğum dönem birkaç arkadaşlarımızla, 1 Mart tezkeresine “Evet” deseydik, bugün ne Ak Parti, ne de Recep Tayyip Erdoğan vardı.” dedi.

“60 yıldır ağız tadıyla iktidar yaşayamadık” diyen Şimşek, Sedat Yazıcıoğlu’nun “Kemal Bey, bu listeleri devrim olarak yorumluyor, siz bu devrime karşı mı çıkıyorsunuz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Benim böyle bir devrimi kabul etmem mümkün değil. Bir değişiklik yapılacaksa, CHP’de çok değerli gençler var, çok önemli kadınlarımız var. O listede örgütüme emek vermediğimde görmediğim de…”

İHANETE UĞRAMADIM

Kendisini CHP’ye adadığını ifade eden Şimşek “Kendimi ihanete uğramış gibi hissetmiyorum, öfke içinde de değilim. Ancak önümüzde yerel seçim var, bu örgüte sahip çıkmamız lazım. Böyle bir listede bir başarısızlık varsa, bunu örgüte değil, genel merkeze mal edilir.” dedi.

Bülent Arınç’ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalara da tepki veren Şimşek “Sen noter misin, benim partimin listesini onaylıyorsun? Kendisini kınıyorum. Bülent Arınç, bizim yokluğumuzda istediği gibi at koşturacak.” dedi.

YARAYA TUZ BASAR KOŞARIZ

“Genel Başkan isterse, çıkar gider önümü iliklerim” diyen Berhan Şimşek, bunu kişilere değil, makamlara duyduğum saygıdan dolayı yapacağını söyledi. CHP’ye hizmet etmekten şeref duyduğunu ifade eden Şimşek, “Listeler hakkında kimseyi suçlamıyorum, ancak listelerde örgütlerde olsaydı keşke. Bizim partide küslük kızgınlık 2-3 gün sürer, daha sonra devreye parti terbiyemiz girer. Yaraya tuz basar, koşarız. Ben Berhan Şimşek olarak kırgın değilim, ancak bir çok çalışkan arkadaşım var onlara üzülüyorum.” dedi.

YÜZDE 30 OY ALIRIZ

Partisinin oy oranını tahminini de açıklayan Berhan Şimşek “CHP yüzde 30’un altında kalmaz.” dedi.

Deniz Baykal’dan övgüyle söz eden Şimşek “Deniz Baykal, Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük siyaset adamlarından biridir. Deniz Baykal’ın partinin başından gitmesine neden olanları ve ardından “oh,oh” çekenleri tarih affetmez. Politika yaşama müdahale etme sanatıdır, ayak oyunu sanatı değildir. Türkiye’de ki siyaset adamları siyaseti küçülttü” dedi.

Berhan Şimşek, programın devamında izleyicilerin sms yoluyla kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.


HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BEYAZ GAZETE