Evita sanatseverleri buluşturdu

Arjantin'in efsanevi first leydisi Eva Peron'un hayatını anlatan Evita müzikali 22 yıl sonra İstanbul'da yeniden sahnelenmeye başladı.

Evita sanatseverleri buluşturdu
AVEA’nın ana sponsorluğu ve BKM organizasyonuyla ülkemizde gösterime giren ödül rekortmeni Evita Müzikali, önceki akşam İstanbul Kongre Merkezi’nde görkemli bir galayla perdelerini açtı. Müzikalin ilk gösterisine ünlü isimler büyük ilgi gösterdi. Kaya Çilingiroğlu, bir dönem Türkiye’de sahnelenen Evita Müzikali’nde rol alan Neco ve Nurseli İdiz, Harun Tan, Ebru Şallı, Ayşe Boyner, Bilgün Dereli, Halit Kıvanç, Füsun Önal, Nalan Aksoy, Demet Akbağ, Ayşe Özyılmazel, Okan ve Nihal Buruk çifti müzikali beğeniyle izledi.

22 yıl sonra yeniden Türk izleyicisiyle buluşan Evita müzikali, ilk kez 1989’da sahnelenmişti. Gencay Gürün’ün sahneye koyduğu ‘Evita’yı dönüşümlü olarak Zuhal Olcay, Füsun Önal, Deniz Türkali ve Arsen Gürzap oynarken, Che rolü Cihan Ünal ve Neco’ya verilmişti. Peron karakterini ise opera sanatçısı Suat Arıkan canlandırmıştı. Cihan Ünal müzikali 1990’ların ortasına kadar yeni Evitalar Nurseli İdiz ve Ruhsar Öcal ile oynamaya devam etmişti.

EVITA KİMDİR?

1952 yılında henüz 33 yaşındayken yaşamını yitiren Eva Peron, Arjantin Devlet Başkanı Juan Domingo Peron’un ikinci eşidir. Arjantin halkının çok sevdiği Eva, İspanyolca ‘Küçük Eva’ anlamına gelen Evita lakabıyla bilinirdi.