Su Havzası Problemi Çözüldü

Mamak Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Kutludüğün‘de yıllardır sorun olan su havzasını çözüme kavuşturmak için kolları sıvadı.

Yıllardır yapılaşmaya kapalı olan havza, torba yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte Aski Genel Müdürlüğünce Başbakanlık ve Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından gerekli izinler alınarak çözüme kavuşturuldu. Yıllarca süren su koruma havzası vasfı ortadan kaldırılarak Kutludüğün‘de yapılaşmanın önü de açılmış oldu.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Aski Genel Müdürü Kamil Kılıç Kutludüğün belediye hizmet binasında vatandaşlarla bir araya geldi. Yıllardır çözüme kavuşturulamayan Kutludüğün su havzasının, torba yasa ile birlikte çözüme kavuşturulduğunun müjdesini vatandaşlara verdiler. Torba yasa bayındır barajını, temiz su kullanma amacından çıkarıp, taşkın su koruma barajı haline getirdi. Yıllarca süren su koruma havzası vasfı da ortadan kaldırıldı. Böylece Kutludüğün‘de yıllarca kapalı olan yapılaşmanın da önü

açılmış oldu.

Başkan Akgül, Kutludüğünlülere verdiği sözü yerine getiriyor. Mamak Belediyesince Kutludüğü‘nde il özel idaresine ait 121-122 parseldeki arsalar tahsis edilerek okçuluk ve at biniciliği eğitim alanlarıyla ilgili planlama ve projelendirme çalışmaları devam ediyor.

Yıllardır yapılaşmanın önünün açılmasını bekleyen ve havzanın artık çözüme kavuştuğunun müjdesini Başkan Akgül‘den dinleyen Kutludüğünlüler, Başkan Akgül ve Aski Genel Müdürü Kamil Kılıç‘a teşekkür etti.

Başkan Akgül ve Aski Genel Müdürü Kamil Kılıç‘a Mamak Meclis Başkanvekili Erdal Ak, AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ercan Kınacı, Meclis üyeleri Levent Kılıç, İsmail İldam, Atilla Özsoy, Başkan Yardımcıları Ahmet Müfit Yıldırım, Erdoğan Karadağ, Başkan Danışmanı Aydın Demir ve İmar Müdürü Ali Şahin eşlik etti.

Kaynak: İHA