Mhp‘de Yaprak Dökümü

12 haziranda yapılacak olan genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa milletvekili aday listesine tepki gösteren Harran Belediye Başkanı, partisinden istifa etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa milletvekili aday listesine tepki gösteren listedeki 3 milletvekili adayı ve MHP‘li Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz‘la bir grup üye partiden istifa etti. MHP milletvekili adayları Ahmet Keleşabdioğlu, Abdullah Fatiştooğlu ve Ülkü Cengiz‘le Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Harran‘da düzenledikleri basın toplantısıyla partilerinden istifa ettiklerini açıkladılar. Grup adına konuşan Belediye Başkanı Özyavuz, MHP‘yi Güneydoğu Anadolu Bölgesi‘nde zafere

taşıyan tek ilçe olduklarını belirterek, ‘‘Partimiz bizlere sahip çıkmamıştır‘‘ dedi.

Bütün olumsuzluklara rağmen ülkücü hareketi ve partiyi yarı yolda bırakmadıklarını ifade eden Özyavuz ‘‘2011 yılı milletvekili seçimlerine katılacak olan MHP‘nin Şanlıurfa listesine baktığımız zaman büyüyelim değil, küçük olsun benim olsun zihniyeti vardır. Bizler asla böyle bir düşüncenin parçası olamayız. Bu ülke hepimizin, Şanlıurfa hepimizin. Dil, din, ırk ve mezhep ayrımımız kesinlikle yoktur. Bölgemizde kesinlikle ve kesinlikle satılık insan yoktur. Bizler inanıyoruz ki 12 Haziran 2011 günü

halkımız tepkisini sandıkta en iyi şekilde gösterecektir. MHP‘li kardeşlerime bundan sonra MHP ile hiçbir ilişkimizin olmayacağını duyurmak istiyorum. Bugünden sonra kamu hizmeti olan Belediye Başkanlığı vazifemi şeref duyduğum Harran halkı için bağımsız olarak devam edeceğim‘‘ dedi.

Özyavuz, şu an için bağımsız kalacaklarını, kendi içlerinde yapacakları görüşmeler neticesinde verilecek karara bağlı kalacaklarını söyleyerek, partideki istifaların da ilerki günlerde artarak devam edeceğini ifade etti. Bu arada istifa edenlerin arasında Viranşehir ilçe başkanı Abdülkerim Etli, Akçakale ilçe başkanı Ahmet Yılmaz, Harran ilçe başkanı Reşat Özyavuz, 2 il genel meclisi üyesi, 6 Harran belediye meclis üyesi ve il teşkilatı mensupları yer alıyor.

Kaynak: İHA