Meclis'in Talihsiz Vekil Koridoru

Partilerin milletvekili aday listelerini pazartesi günü Yüksek Seçim Kurulu'na vermesinin ardından listeye giremeyen vekiller de tek tek odalarını toplamaya başladı. Değişik partilerden milletvekillerini ağırlayan A Blok 2. Kat 6'incı banko ev sahipliği yaptığı vekillerin hiçbirisinin aday gösterilmemesiyle en şansız banko olarak tarihe geçti.

Meclis'in Talihsiz Vekil Koridoru
Vekillerin gruplar halinde odalarının bulunduğu ve banko olarak adlandırılan bölümlerde bu yıl A Blok 2. kat 6. bankoda bulunan 10 AK Partili, 1 CHP‘li ve 1 MHP‘li vekil adayın aday gösterilmemeleri ilginç görüntülere sahne oldu. Vekillerden biri kendi isteğiyle aday olmazken yan yana odaları paylayan 11 vekil ise partileri tarafından aday gösterilmedi. Meclis‘te talihsiz koridor olarak nitelendirilen 6. banko şimdi yeni gelecek vekilleri bekliyor.

6. bankoda bulunan ve yeni yasama döneminde olmayacak vekiller şöyle:

"AK Parti‘den Kilis milletvekili Hüseyin Devecioğlu, Bursa milletvekilleri Ali Koyuncu, Altan Karapaşaoğlu, Denizli milletvekili Mehmet Salih Erdoğan (Kendi isteğiyle aday olmadı) Diyarbakır milletvekili Abdurrahman Kurt, Çorum milletvekili Agah Kafkas, Çanakkale milletvekili Müjdat Kuşku, Şırnak milletvekili Abdullah Veli Seyda, Bayburt milletvekili Fetani Battal, Sınop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı. MHP‘den Manisa milletvekili Ahmet Orhan, CHP‘den ise İstanbul milletvekili Birgen Keleş."

Kaynak: İHA