Kursiyerlerden Üç Bin Eserlik Sergi

Muratpaşa Belediyesi-HEM işbirliğinde düzenlenen El Sanatları Kursları‘nın dönem sonu sergisi açıldı. Toplam, 18 branşta eğitim alan bin 500 kursiyerin 3 bin eserlik dev sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Kursiyerlerden Üç Bin Eserlik Sergi
Muratpaşa Kaymakamlığı ve Muratpaşa Belediyesi‘nce gerçekleştirilen kurslara devam eden kursiyerlerin 3 bin eseri Dedeman Otel‘de açılan yıl sonu sergisi ile beğeniye sunuldu. Yoğun katılımın gerçekleştiği sergiyi Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş ve Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, kursiyerlerle birlikte kurdela kesilerek ziyarete açtı.

Eserler hakkında bilgi alan Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, “Kurslar sayesinde okul yıllarında gizli kalmış, keşfedilememiş yetenekler keşfediliyor. Kurslarda öğrendiklerinizle ortaya çıkardığınız eserleri ekonomik değer haline getirebileceğiniz El İzi Pazarı ile de aile bütçesine katkı sağlıyorsunuz. Kısa süre içinde 2 toplum merkezini daha hizmete açarak kurs merkezi sayımızla kursiyer sayımızı artıracağız. Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerimizi ve kursiyerlerimizi bir kez daha kutluyorum” dedi.

Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi yetkililerinin tamamını gezerek bilgi aldığı sergide, resim, ev aksesuarları, üç boyutlu şekillendirme, gümüş takı işlemeciliği, aşçılık, el nakışı, kurdela nakışı, mefruşat, sır üstü boyama, heykel, seramik, çeyiz ürünleri hazırlama ve mis sabun branşlarındaki kursiyerlerin eserleri yer alıyor.

Kaynak: İHA