Kemal'in sözüne güven olmaz

TGRT Haber'e canlı yayın konuğu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben “Gerçek Kemal önce söyler sonra vazgeçer.” dedi.

TÜRK OLARAK GURUR DUYDUM
TGRT Haber’de ülke gündemine dair soruları yanıtlayan Başkan Gökçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda yaptığı tarihi konuşman gurur duyduğunu ifade ederek “Avrupa’da daha önceden bir ezilmişlik varken, Ak Parti iktidarında çok şahsiyetli bir politika izleniyor. Başbakanımızın söylediği “Fransız kalmak” deyimi özellikle Fransa’da oldukça çok konuşulacak.” diye konuştu.

KORKUYORLAR
Başbakan Erdoğan’ın yüzde 10 barajına verdiği cevabın mükemmel bir cevap aldığını ifade ederek “Bunun iznini sizden alacak değildik, bunun kararını kendi parlamentomuz verir. Düne kadar yüzde 10 barajın kalkmamasını istemeyenler, bugün bu barajın kalkmasını istiyorlar. Çünkü neden yüzde 10 barajı kalkmadığı sürece iktidar yüzü göremeyeceklerinden korkmuyorlar.” şeklinde konuştu.


“CHP’liler bu söylediklerimi iyi dinlesin. Çünkü bir CHP uzmanı konuşuyor.” diyen Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü;

KONTROL GÜRSEL TEKİN ‘DE
Listelere baktığımızda teşkilattan aday olmadığını görüyoruz. Bunun nedeni ne? Önceden bu teşkilatlar Önder Sav’a bağlıydı. Bu teşkilatlar Baykal;’a karşı durup, Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledi. Sonra Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin’i tasfiye etmek istedi. O sırada İstanbul teşkilatı Gürsel Tekin’in arkasında durmadı. O sahip çıkmamanın cezasını vekil listelerinde çektiler.

Sonra Parti Meclisi seçiminde en az oyu Gürsel Tekin aldı. Tekin teşkilatın kendisin karşı olduğunu biliyor. Şimdi eline fırsat geçmiş. Milletvekillerini organize edip partiyi ele geçirecek. Bunu da Gürsel Tekin başardı.

CHP’nin yaptığı liste Kılıçdaroğlu’nun listesi değildir.Bu liste Gürsel Tekin’in listesidir. Gürsel Tekin ne derse partide o olmuştur. Tekin seçimlerden 6 ay sonra, düğmeye basıp Kılıçdaroğlu’nu gönderecektir. Gürsel Tekin, Önder Sav gibi değil, ayağını sağlam basıyor. İşi adım adım götürüyor. Olayı çözüyor.

Bana göre CHP genel seçimlerde yüzde 25’i geçemez. CHP’nin küçük sol parti ve gruplardan aldığı emanet oylar Ergenekoncu bağımsız adaylara gidecek. Bu nedenle CHP’nin oyları yüzde 20’lere kadar inebilir.

Gürsel Tekin Tuncay Özkan’a vekillik için müsaade etmedi. Tekin ayrıca Mustafa Sarıgül’ü de istemiyor. Bunlar vekil olsaydı, Gürsel Tekin’i silerlerdi. Onun için Gürsel Tekin bu isimleri aday yapmadı.

KEMAL’İN SÖZÜNE GÜVEN OLMAZ
Kemal Kılıçdaroğlu için verilen sözün iğne ucu kadar değeri yoktur. Kılıçdaroğlu çok enteresan bir insandır. Bugün söz verir yarın unutur. Gerçek Kemal önce söyler sonra unutur. Kemal diyorsa, bilin ki verdiği sözleri tutulmaz. Kemal Kılıçdaroğlu sözünde durmayan bir insan figürüdür. Kılıçdaroğlu’nun hiçbir sözüne güvenmeyeceksin. Bugün böyle, yarın öyle..

CHP kökenliler şu andan tasfiye ediliyor. Vatandaş şuna çok dikkat etmeli. Kürt olmak, alevi olmak, Sünni olmak önemli değil, ama PKK’lı olmak sıkıntıdır. Bugün CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu PKK’nın cenazelerine giden birisidir, İstanbul’dan aday yapıldı.
Diyarbakır’dan aday gösterilmedi çünkü, BDP Tanrıkulu’na Diyarbakır’dan girme dedi, giremedi. Onun için İstanbul’dan yapıldı.

BAYKAL YAKIŞANI YAPMADI
Deniz Baykal’ın davranışlarını kendisine yakıştıramadım. Baykal’ın bana göre iyi bir karizması var ve lider özelliği olan birisi. Ama böyle karizması olan birisinin sırf milletvekilliği için Kemal Kılıçdaroğlu’na yağ çekmesini ben bile hazmedemedim. Bir milletvekilliği için değer miydi? Baykal’a yakışan yiğitlik, milletvekilliği sizin olsun deyip bırakmalıydı. Bende sayın Baykal’ın bir saygınlığı vardı, onu da kaybetti.

BEYAZ GAZETE