Antalya‘da Savarona Davası

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün manevi hatırası Savarona yatına düzenlenen fuhuş operasyonuyla ilgili duruşmaya devam edildi. Antalya 3‘üncü Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen davada, Cumhuriyet Savcısı mütalaa için süre istedi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı‘nın geçen eylül ayında Atatürk‘ün manevi hatırası Savarona yatına düzenlediği fuhuş operasyonu ile ilgili duruşmaya, Antalya 3‘üncü Ağır Ceza Mahkemesi‘nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Musa Çelik, Gündüz Akdeniz ile tutuksuz yargılanan Kazak işadamı Tevfik Arif, Erkan Akdeniz, Erdar Baıoguev, Kemal Tokay, Ekaterina Maisuradze, Ebubekir Sıddık ve Veysi Arıcı katıldı. Tutuksuz yargılanan diğer sanık Hülya Erdoğan da davaya katılmadı.

Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme otel fotoğrafçısı Mustafa Ateş‘i dinledi. Ateş, Buse lakaplı Hülya E. ile Almanya‘dan gelen ve askere gidecek olan arkadaşları için para karşılığı kadın ve oryantal istediğini söyledi. Hülya E. ile birkaç kez telefon görüşmesi yaptığını belirten Ateş, şöyle konuştu: "Hülya, bana telefonda ‘Benden kadın isterken oryantal diye bahsedin. Kısa ve gecelik‘ diye konuşun dediğini söyledi."

GİZLİ TANIK İFADESİ OKUNDU

Mahkemede ifadesi alınan "Orta Asya" kod isimli gizli tanığın ifadesi okundu. Gizli tanık ifadesinde, "Tevfik Arif‘in olduğu söylenen Tekirova Rixos Otele 2001 ile 2005 yılları arasında defalarca işleri dolayısıyla gittiğini, otel çalışanlarının Tevfik Arif‘in otele VIP kızlar 7-8 kız atıp 5-6 oda kapattığı, bazılarının da yaşı küçük olan kızların isimlerinin otel kayıtlarını yaptırmadığını, bunu bütün otel çalışanlarının bildiği halde iş korkusundan ve ticari kaygıdan söyleyemediklerini bildirdi.

AVUKATLAR KABUL ETMEDİ

Orta Asya kod isimli gizli tanığın ifadesinin ardından sanık avukatları gizli tanığın ifadesini heyet huzurunda dinlenmediği için kabul etmedi. Avukatlar ayrıca, gizli tanığın yalan söylediğini bildirdi. Avukatlar, gizli tanığın Tevfik Arif‘i 2005 yılından beri görmediğini ifade etti. Daha sonra söz alan Arif‘in avukatları müvekkilleri üzerindeki yurt dışı çıkış ve adli kontrol yasağının kaldırılmasını talep etti. Davanın iki tutuklu sanığı Musa Çelik ve Gündüz Akdeniz de söz alarak mahkemeden

tahliyelerini istedi.

SAVCI SÜRE İSTEDİ

Duruşmada en son cumhuriyet savcısına mütalaa için söz verildi. Savcı mütalaa hazırlamak için süre istedi. Bu talebin ardından mahkeme ara kararını açıkladı. Mahkeme tutuklu sanıklar Musa Çelik ve Gündüz Akdeniz‘in tahliye taleplerini reddettiklerini, Tevfik Arif‘in ise adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağının devamına karar verdiklerini bildirid. Cumhuriyet savcısının mütalaa hazırlaması için duruşma 15 Nisan Cuma gününe ertelendi.

Kaynak: İHA