Tasfiye değil, kıyım

12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde CHP listelerine alınmayan CHP Milletvekili Canan Arıtman “Bu dönem, CHP'nin kuruluş felsefesini, amaçlarını savunan, omurgasını ve genel çizgisini savunan insanlarının üstünün çizildiği bir dönem.” dedi.

Tasfiye değil, kıyım
BENİ ARAMADI
Beyaz TV ekranlarında Ferda Yıldırım’ın hazırlayıp sunduğu Oy Pusulası’na katılan CHP milletvekili Canan Arıtman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini aramadığını ifade eden Arıtman “Beni aramadı ve hiçbir şekilde açıklama yapmadı.” dedi.

KAYGI VE ÜZÜNTÜ DUYUYORUM

22 yıldır siyasetin içinde olduğunu ifade eden Arıtman, siyasette farklı kademelerde görev yaptığını ifade ederek “Ben makamların kalıcı olmadığını biliyorum. Benim üzüntüm CHP için. Listeler partiler için çok önemlidir, bir amacı vardır ve bir mesajı olmalıdır. Ben CHP’nin o mesajına bakınca kaygı ve üzüntü duyuyorum.” diye konuştu.

TASFİYE DEĞİL KIYIM

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Bu bir devrimdir” sözüne katılmadığını söyleyen Arıtman “Bir devrim falan yok.” dedi. Partilerde değişim olmasının normal olduğunu ancak, bu değişimin CHP’de çok fazla olduğunu ifade eden Arıtman “Burada bir tasfiye olayını görüyoruz. Deniz Baykal, Önder Sav ve onların yakınında bulunan vekillerin toptan tasfiye edildiğini görüyoruz. Bu son derece yanlış.”şeklinde konuştu.
“Bu hareket tasfiye değil, kıyım” diyen Arıtman, Ferda Yıldırım’ın “ Sizin gidişinizle
birlikte statükocularda gitti söylemlerine ne diyorsunuz?” sorusuna ise Arıtman şöyle yanıt verdi;

CHP AMACINDAN UZAKLAŞIYOR

“Statükocu tabirine karşıyım, çok hasız bir suçlama. Buna CHP’nin kuruluş felsefesini, amaçlarını, omurgasını ve genel çizgisini savunan insanların üstünün çizildiği bir dönem diyebiliriz. Listeleri incelediğimde amacın bir “devrim” değil, bir değiştirme operasyonu, CHP’ yi kuruluş amaçlarından uzaklaştırma operasyonu diyebiliriz. CHP kimliğini kaybederse, tabanını da kaybeder.”

BEYAZ GAZETE