Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Listelerde bir devrim gerçekleşti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li Yılmaz Ateş'in, adaylık listesine ilişkin "Kaset olayının bir devamıdır" yönündeki açıklamasına karşılık, "Seçim sürecinde yapılan bir duygusal konuşmadır." karşılığını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP‘li Yılmaz Ateş‘in, adaylık listesine ilişkin "Kaset olayının bir devamıdır" yönündeki açıklamasına karşılık, "Seçim sürecinde yapılan bir duygusal konuşmadır." karşılığını verdi.

Milletvekili adaylık listelerinde bir devrim yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, aday gösterilmeyenlerden, seçimlerde aday gösterilmiş gibi partiye çalışmalarını istedi.

CHP Ankara İl Başkanlığı‘na gelen ve buradaki seçim çalışmaları hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Ankara‘da seçim startını bugün verdiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, seçimlerde nasıl bir yöntem izleneceği konusunda bilgi alacağını söyledi. Milletvekili adaylık listelerinde bir devrim gerçekleştiğini savunan Kılıçdaroğlu, gençlerin ve kadınların ağırlıkta olduğu bir liste hazırladıklarını ifade etti. Gelen tepkilerden memnun olduklarını ve olumlu bakıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, CHP ve Türkiye açısından önemli bir değişim olduğunu savundu. Daha fazla değişim sloganıyla yola çıktıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, kadınların ve gençlerin daha fazla siyasette yer alması için çalıştıklarını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, hem değişimden yana olup hem de bunu gerçekleştirmemenin mümkün olmadığını kaydetti.

AK PARTİ ADAY LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

CHP ADAY LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MHP ADAY LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


CHP‘den aday gösterilmeyenlere ilişkin bir soruya ise Kılıçdaroğlu, onların partinin büyükleri olduğunu belirterek, seçim çalışmalarında katkı beklediklerini ve aday gösterilmiş gibi çalışmaları gerektiğini söyledi.

"Herkes için CHP" sloganıyla yola çıktıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, Önder Sav ve Deniz Baykal ile aday listelerinin belirlenmesinin ardından görüşmediğini açıkladı. CHP‘li Yılmaz Ateş‘in adaylık listesine ilişkin "Kaset olayının bir devamıdır" yönündeki açıklamasının sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, "Seçim sürecinde yapılan bir duygusal konuşmadır." karşılığını verdi.

Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal‘ın, Zonguldak‘tan aday gösterilmesine yönelik eleştiriler konusunda ise Kılıçdaroğlu, Haberal‘ın aslen Zonguldaklı olduğunu, bu bilinmeden yorum yapıldığını savundu. Haberal‘ın önemli bir bilim insanı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, Zonguldak‘ta da sevilen bir kişi olduğunu ileri sürdü. Ergenekon sanıklarının adaylıkları konusunda da Kılıçdaroğlu, "Biz onları tutuklu oldukları için değil, kişisel özelliklerinden dolayı aday gösterdik." diye konuştu.

Parti Meclisi (PM)‘nde Ergenekon sanıklarının adaylığı konusunda fikir ayrılıklarının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, 80 kişilik PM‘de görüş ayrılıklarının olmasının normal olduğunu belirterek, CHP‘nin demokrasiyi sindirdiğini savundu. Bir takım öneriler olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, kararı PM‘nin verdiğini savundu.