Birliğe Dört Yeni İsim

Milas Köylere Hizmet Götürme Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Birliği’nin olağan genel kurulunda İl Genel Meclis Üyeleri AK Parti’li Yusuf Esen, CHP’li Halil Mutlu ve köy muhtarları Bekir Çınar ile Gürsel İnce seçildi.

Birliğe Dört Yeni İsim
Köylere Hizmet Götürme Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Birliği olağan genel kurulunu yaptı. AK Parti’li İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Esen’in en fazla oyu aldığı genel kurulda Esen’le birlikte CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Halil Mutlu, Balcılar Köy Muhtarı Bekir Çınar ve Köşk Köyü Muhtarı Gürsel İnce encümen üyeliğine seçildi.

Genel kurul yöneticiliklerine Milas Kaymakamvekili Feridun Cemal Özdemir, Dursun Gün ve Ömer Kıvrak seçildi.

Oylamanın sonlarına doğru divan kurulu başkanı Kaymakam Özdemir’le, CHP’li Halil Mutlu ve Ahmet Kılbey arasında sözlü tartışma yaşandı. Özdemir, oylamada hazır bulunan tüm üyelerin oy kullandığını belirterek, sayıma geçilmesini istedi. Mutlu ve Kılbey, oy kullanmak için salona doğru gelen bazı üyelerin varlığından söz ederek, 10 dakika daha müsaade istedi. Özdemir’in buna izin vermemesiyle İl Genel Meclis Üyeleriyle arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın galibi Kaymakam Özdemir oldu.

Genel kurula siyasi partilerin ilgisi de yoğundu. AK Parti Milas İlçe Teşkilatı yöneticileri ve CHP’li yöneticiler tam kadro salonda hazır bulundu.

Açık oylama usulüyle yapılan seçimlerde meclis başkan vekilliğine Tahir Saylak, Sadettin Akarca, katip üyeliğe ise Bağdamlar Köy Muhtarı Dursun Gün ve Pinar Köyü Muhtarı Ömer Kıvrak oy birliğiyle seçildi.

Plan ve bütçe komisyonuna ise Çomakdağ Kızılağaç Köy Muhtarı Yaşar Yılmaz, Kafaca Köy Muhtarı Sadettin Akarca ve Sakarkaya Köy Muhtarı Hakkı Arıcı seçildi.

Saylak ve Akarca yerel seçimlere kadar, plan ve bütçe komisyonundaki Yılmaz, Akarca ve Arıcı bir yıl görev yapacak.

Genel kurulda encümen üyeliklerine Yusuf Esen (AK Parti), Mehmet Kocabaş (MHP), Halil Ilbıra (CHP), Halil Mutlu (CHP) aday oldu. Muhtarlardan da Erol Avcı (Baharlı), Ali Rıza Sanlı (Günlük), Bekir Çınar (Balcılar) ve Gürsel İnce (Köşk) aday oldu.

Yapılan oylama sonucu en fazla oyu AK Parti’li İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Esen alırken,

tartışmaların ardından açılan sandıklardaki oylar tek tek sayıldı. İl Genel Meclis Üyelerinden Yusuf Esen (AK Parti) 78, Mehmet Kocabaş (MHP) 12, Halil Ilbıra (CHP) 43, Halil Mutlu (CHP) 54, muhtarlardan ise; Erol Avcı (Baharlı) 41, Ali Rıza Sanlı (Günlük) 29, Bekir Çınar (Balcılar) 64 ve Gürsel İnce (Köşk) 62 oy aldı.

Oylama sonucunda en fazla oy alan Yusuf Esen, Halil Mutlu, Bekir Çınar ve Gürsel İnce encümen üyeliğine seçildi.

Kaynak: İHA