Ak Parti İzmir Adaylarını Tanıttı

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, il binasında düzenlediği toplantıyla genel merkez tarafından belirlenen milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. Akay, aday gösterilen 26 kişiyle beraber genel seçimlerde AK Parti‘yi İzmir‘de birinci parti yapacaklarını söyledi.

Ak Parti İzmir Adaylarını Tanıttı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, düzenlediği basın toplantısında milletvekili adaylarını tanıttı. İzmir‘in demokrasinin kalesi, ilklerin şehri olduğunu, göreve geldikleri günden bu yana partilerini ilk sıraya taşımayı amaçladıklarını belirten Akay, emek ve gayretlerinin semeresini bugün aldıklarını söyledi.

Akay, 26 kişilik aday kadrosunda 2 bakan, 23. dönem milletvekillerinden 2 milletvekili, 2 eski il başkanı, eski kadın kolları başkanı ve eski gençlik kolları başkanlarının bulunduğunu söyledi. Bu dönem çok güçlü bir şekilde seçimlere hazırlandıklarını dile getiren Akay, "Bu ekiple inanıyorum ve güveniyorum ki 12 Haziran‘da yapılacak seçimlerde AK Parti‘yi İzmir‘de birinci parti olarak çıkaracağız" dedi.

Adaylardan engelli milli sporcu Murat Tolga Balıkçı, 2010 yılının Aralık ayında tekerlekli sandalye vücut geliştirme şampiyonu olduğunu hatırlatarak "Ben tekerlekli sandalyede kazanarak kaderdaşlarıma örnek olmaya çalıştım. Türkiye‘de bulunan 9 milyon engelliyi temsilen huzurlarınızdayım. Allah‘ın izniyle başarılı olacağız" diye konuştu.

Adaylar arasında bulunan İzmir 2. Bölge 10. sıra milletvekili adayı Uğur Türkan da, esprili bir dille siyasette istikrarın önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu: "2007‘deki seçimlerde de AK Parti‘den 10. sıradan adaydım. Şimdi de 10. sıradan adayım. Yani tescilli 10 numara adayım."

Toplantının sonunda bir gazetecinin temayül yoklamasında birinci sırada çıkan kişinin listeye bile alınmadığını sormasına üzerine Akay, yoklamanın yüzde 100 belirleyici olamayacağını ancak aday belirlemede önemli bir kriter olduğunu, genel merkezin yaptığı kamuoyu yoklamaları, teşkilat çalışmalarıyla listeye son halini verdiğini söyledi.

Kaynak: İHA