Trt 6 Köprüleri Kuruyor

TRT’nin Kürtçe yayını ile bölgedeki halkları birbirine bağlayan TRT Şeş yayınladığı programlar ile de her iki bölge halkının sesi olmayı sürdürüyor.

TRT’nin Kürtçe yayını ile bölgedeki halkları birbirine bağlayan TRT Şeş yayınladığı programlar ile de her iki bölge halkının sesi olmayı sürdürüyor.

TRT 6’da her Çarşamba günü yayınlanan Kuzey Güney Köprüsü adlı program ise Kuzey Irak bölgesinde yaşayan halkların Türkiye ile olan bağlarının ne kadar güçlü olduğunu ortaya koyuyor.

Bölgede ki çekimlerin kendileri için çok eğlenceli geçtiğini söyleyen programın Yönetmeni Zeynep Kesken, halkın kendilerine karşı teveccühü olduğunu ve her türlü kolaylığı sağladıklarını belirtiyor. Kesken, bölgede çekimler sırasında zorluk çekmediklerini ve Kürt halkının çoğunun TRT 6’in programlarını yakından takip ettiklerini aktararak, “Bizlere büyük teveccüh var. Herkes bizi artık tanıyor ve programlar yayınlandıkça takip de ediliyor. Halk Türkiye’de gelişmeleri yakından takip ediyor. İbrahim Tatlıses’in vurulması büyük üzüntü yaşattı. Bize sağlığının nasıl olduğunu soruyorlar.” dedi.

Programın sunucusu Sidar Basut ise röportaj yaptığımız her yerde Türkiye’den geldiklerini ve TRT 6 için program yaptıklarını söylediklerinde kendilerine büyük sempati gösterildiğini söyledi. Irak halkının Türkiye’yi Avrupa’ya açılan kapı olarak gördüklerini anlatan Basut, “Halkın gönlünde özel bir yerimiz var. Bizleri siyasi yönden bile takip ediyorlar. Dizilerimizi dahi takip ediyorlar. Kuzey-Güney köprüsü ile de aramızdaki ilişkilerin güçlülüğü ortaya konuluyor” şeklinde konuştu.

Bu hafta Çarşamba günü yayınlanacak olan bölümde İbrahim Tatlıses’e “Yallah Şoför” şarkısını veren Muhammed Ahmed Erbilli ile yapılan röportaja da yer veren Kuzey-Güney köprüsü ekibi Halepçe ile başlayan ilk programın ardından Erbil izlenimlerini izleyiciye aktarıyor.