Irkçılardan ‘Geri Dönüş Primi’ Teklifi

Belçika’da ırkçı Flaman Menfaati (VB) partisi İslam ve göçmen karşıtı söylemlerin tekrarlandığı kongrede ‘geri dönüş primi’ni gündeme getirdi.

Belçika’da ırkçı Flaman Menfaati (VB) partisi İslam ve göçmen karşıtı söylemlerin tekrarlandığı kongrede ‘geri dönüş primi’ni gündeme getirdi.

Irkçıların kalesi olarak bilinen ülkenin en büyük ikinci kenti Anvers’te bir kongre düzenleyen ırkçı VB partisi, hükümetin göçmen politikasını sert bir dille eleştirdi. Partinin önde gelen isimler Filip Dewinter ‘’Muhammet ve Fatma belki şu an ucuz işgücü anlamına geliyor olabilir ama yakında onların istekleri kanun haline dönüşecek.’’ iddiası ile Müslümanların Belçika’da yerlerin olmadığını ve gerekirse devletin göçmenleri ülkelerine dönmeleri için teşvik primi vermesini istedi.

Hollanda, Danimarka ve İtalya gibi yurtdışı evliliklerin çok zorlaştırıldığı ve sert göçmen kanunların kabul edildiği ülkelerin örnek alınması gerektiğini savunan VB’liler, mülteci akımının derhal önüne geçilmesini talep etti.

Irkçı parti geri dönüş primi ile 10 binlerce göçmenin ülkeden ayrılacağını ümit ediyor. Ayrıca Belçika’nın yabancılar için daha az cazip hale getirilmesi gerektiği ve hükümetten ‘önce öde sonra yaşa’ adlı bir projenin hayata geçirmesini istiyor. Buna göre Belçika’ya gelen yabancı asıllılar yedi yıl süresince yasalara uygun şekilde yaşayacak ve ilk üç yıl sosyal güvenlik sistemine maddi destek verecek. Irkçı parti VB’ye göre İslam entegrasyonun önündeki en büyük engel ve daha fazla cami yapımının yasaklanması için gerekirse referanduma gitmek istiyor.