Danıştay, Ygs‘nin İptal İstemini Reddetti

Danıştay, 27 Mart 2011 günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)‘nın düzenleyici işlem niteliğinde olmaması nedeniyle iptali istemiyle açılan davanın görüm ve çözümü görevinin işlemi tesis eden Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı‘nın bulunduğu yerin idare mahkemesine ait olduğundan davanın görev yönünden reddine karar verdi.

Danıştay, 27 Mart 2011 günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)‘nın düzenleyici işlem niteliğinde olmaması nedeniyle iptali istemiyle açılan davanın görüm ve çözümü görevinin işlemi tesis eden Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı‘nın bulunduğu yerin idare mahkemesine ait olduğundan davanın görev yönünden reddine karar verdi. Dosyanın Ankara İdare Mahkemesi‘ne gönderilmesine hükmetti.

Danıştay Tetkik Hakimi, davanın görev yönünden reddi ve dosyanın görevli Ankara İdare Mahkemesine gönderilmesi gerektiği görüşünü ifade etti.

Danıştay Sekizinci Dairesi ise 2575 Sayılı Yasa‘nın 24/c maddesi kapsamında düzenleyici işlem niteliğinde olmayan dava konusu işleme ilişkin uyuşmazlığın görüm ve çözümü görevinin, işlemi tesis eden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi‘nin bulunduğu yerin idare mahkemesi olan Ankara İdare Mahkemelerine ait olduğu sonucuna ulaşıldığını açıkladı.

Daire, açıklanan nedenlerle, davanın görev yönünden reddine ve dosyanın 2577 Sayılı Yasanın 15. maddesi 1/a fıkrası uyarınca görevli Ankara İdare Mahkemesi‘ne gönderilmesine oy birliği ile karar verdi.