Beyaz Lale‘den Eğitime Katkı Kermesi

Konya’da Beyaz Lale Eğitim Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen çeyiz ve gıda kermesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Konya’da Beyaz Lale Eğitim Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen çeyiz ve gıda kermesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Dualar eşliğinde açılışı gerçekleştirilen kermeste, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs ve benzeri yardımların yapılması için kitaptan yiyeceklere, çeyizlik eşyalardan ayakkabılara kadar birçok ürün sergilendi.

Ulubaba Caddesi Aras İş Merkezi’nde düzenlenen kermesin açılışını gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, hayır işlerinde yapılan fedakarlıkların hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi. Derneğin faaliyetlerinden dolayı mutlu olduklarını belirten Akyürek, belediye olarak yapılan çalışmaları desteklediklerini anlattı. Çeyiz ve gıda kermesinde herkesin katkıda bulunarak çalıştığını dile getiren Başkan Akyürek, "Burada el emeği göz nuru hizmetler için emek harcanmıştır. Barış ve kardeşliğin ruhunu bu kermeste bulmak mümkündür. Öğrencilerin eğitimlerine devam etmeleri için bu tür faaliyetleri destekleyen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Yapılan hizmetlerin önemine değinen Akyürek, çalışmaların devam etmesi gerektiğini aktardı. İnsanların, yardım amaçlı düzenlenen organizasyonlarda manevi bir ruh hali içinde olduğunu bildiren Akyürek, şunları söyledi: "Dünya işleri geçicidir. Eğer bu dünyada bir miras bırakacaksak, bunu yardım faaliyetleriyle yapmalıyız. Bunun da en iyi örneği, şuan açılışını yaptığımız kermestir."

Özel Merve Eğitim Kurumları Mehter Takımı’nın gösterisiyle devam eden kermese, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in yanı sıra, Vali Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran ile Özel Merve Eğitim Kurumları Genel Müdürü Celalettin Bozkurt ve birçok vatandaş katıldı.

Gönüllü bayanların yardımlarıyla düzenlenen kermes 22 Nisan 2011 tarihine kadar sürecek.