Tabanı dinlemediler

CHP Tabanını dinlemedi, Tuncay Özkan yok, onu Silivri'de tutan davayı destekleyen Tanrıkulu listede

Tabanı dinlemediler
Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday listelerini açıklaması ile birlikte spekülasyonlarda kamuoyunda yankılanmaya başladı. www.ilkkursun.com adlı haber sitesi, CHP’nin tabanını dinlemeyerek, aday listelerinde PKK’nın avukatına yer verildiğini iddia etti.

TABANA KARŞI, TANRIKULU
Sitede yer alan haberde, CHP tabanının Ergenekon davasından tutuklu bulunan Tuncay Özkan’ın taban tarafından imza toplanıp desteklenmesine karşın aday yapılmadığı , parti tabanında aday yapılmaması için on binlerce imza toplanan Sezgin Tanrıkulu'na aday listelerinde yer verilmesi gündeme getirildi.

BARZANİ’NİN ADAYI

Haberde, PKK’nın avukatlığını yapan Sezgin Tanrıkulu, Parti Meclisinde çizik yemesine karşın, CHP’nin üst yönetimi tarafından aday gösterildiği vurgulandı. Daha önce Habur sınır kapısından ülke topraklarına giren teröristlerin avukatlığını yapan Sezgin Tanrıkulu’nun, Irak Kürdistan demokrat partisi (IKDP) lideri Mesud Barzani’nin kontenjanından CHP listelerinde yer aldığı öne sürüldü.

Sosyal video paylaşım sitesi Youtube’de CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’na ait görüntülerde tık rekoru alıyor.Olayın ilginç bir serüveni var.
CHP'nin 1 numara milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu, videonun kayda alındığı gün, "failleri biliyoruz" diyordu.
Kimlerdi Tanrıkulu'nun bildiği failler...
Olayların gelişmesine bir göz atalım:

7'Sİ ÇOCUK 10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ!..

Diyarbakır Koşuyolu Parkı’nda termos içine yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu 7′si çocuk 10 kişi hayatını kaybetti.

Patlamadan sonra olayı Türk İntigam Tugayı üstlendi.

Diyarbakır Emniyeti, zanlıları yakalamak için 3 yıl boyunca titiz bir çalışma yürüttü.

Saldırıyı üstlenen Türk İntikam Tugayı (TİT) internet sitesi izlemeye alındı.
Sitede termos bombanın ayrıntılı fotoğrafının yer aldığı tespit edildi. Polis, sitenin Diyarbakır’da yayına hazırlandığını belirledi. Sitede yayınlanan bomba fotoğrafları terör ve bomba uzmanları tarafından incelendi. Bombanın konulduğu zemin polisin dikkatini çekti. Yer karolarının Güneydoğu’daki evlerde yaygın olarak kullanılan bir mozaik şeklinde olduğu fark edildi. Diyarbakır terör ekipleri bölgedeki inşaat ustaları ile tek tek görüştü. Sonunda bombanın yapıldığı evin Diyarbakır’da olduğu tespit edildi. Araştırmanın derinleştirilmesi üzerine Hikmet Topal, Burhan Güneş, Murat Ekin adlı üç kişi polisin yaptığı bir operasyonla gözaltına alındı. Gözaltındaki ilk 2 gün boyunca susma haklarını kullanan zanlılara polisin olay yeri görüntülerini izlettiği öğrenildi. Gördükleri manzaradan etkilenen teröristlerin saldırı ile iglili tüm detayları itiraf ettikleri bildirildi. Zanlılar, avukat gözetimindeki ilk ifadelerinde eylemi Türk-Kürt çatışmasını körüklemek için yaptıklarını ve termos bombayı nasıl imal ettiklerini ayrıntılı biçimde anlattı.

SALDIRININ PKK TARAFINDAN YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKINCA!..
10 kişinin öldürüldüğü bu saldırı aydınlanana kadar Diyarbakır’da PKK devlet aleyhine olumsuz propagandalara girişti. Diyarbakır belediyesi patlamanın olduğu yere anıt dikti. Her yıl patlamanın olduğu gün anma törenleri düzenlendi. Olayın PKK tarafından gerçekleştiği ortaya çıkınca herkes derin bir sessizliğe gömüldü.

TANRIKULU O GÜN DİYORDU Kİ!..


İşte o zamana kadar olaya tepki gösterenlerden biri de zamanın Diyarbakır Baro Başkanı Av Sezgin Tanrıkulu’ydu. Tanrıkulu, Koşuyolunda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için olayın yıl dönümü olan 12.09.2007 günü parkın önünde yaptığı konuşmada “aradan geçen bir yıla karşın henüz failler ortaya çıkarılamadı ama biz faillerinin kim olduğunu biliyoruz.” şeklinde konuşmuştu.

Failler ortaya çıktı ama Tanrıkulu sessizliğe büründü. Bir daha konuyla ilgili hiç konuşmadı.
"Tanrıkulu'nun bildiği failler PKK'lılar mıydı?" sorusu ise karşılıksız kaldı!..