Aysun Gültekin‘den Şanlıurfalılara Türkü Ziyafeti

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91.

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla Şanlıurfa Belediyesi tarafından organize edilen “11 Nisan Etkinlikleri” kapsamında Türk Halk Müziği Sanatçısı (THM) Aysun Gültekin, Urfalılara müzik ziyafeti çekti. Her türkü arasında ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’e dualar eden Gültekin, “İbrahim Tatlıses inşallah en kısa zamanda sahnelere geri döner ve o güzel sesinden bizi mahrum etmez.” dedi.

Urfacity AVM’de Şanlıurfa Belediyesi Nikâh ve Konferans Salonu’nda gerçekleşen konserde Aysun Gültekin, İbrahim Tatlıses’in “Fırat” Türküsünü seslendirdiğinde salonu çekilen zılgıtlar inletti. Kendisine hediye edilen Urfa yöresine ait poşiyi boynuna dolayarak birbirinden güzel Urfa, Erzurum ve Kerkük yöresine ait türküleri seslendiren Aysun Gültekin, kimi zaman da seyircilerden gelen istek türküleri geri çevirmedi.

Urfalıların 11 Nisan Kurtuluş Bayramını kutlayan Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba, “Bu gece yaşadığımız mutluluğun bir yanı bu konser iken diğer yanı ise yıllardır gösterdiğimiz birlik ve beraberlik örneğidir. Şöyle bir geçmişe dönelim ve atalarımızın bizler için verdiği mücadeleye öğrenelim. Nerelerden nerelere gelmişiz. O gün vatanı uğruna canlarını feda eden şehitlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.

Konser sonunda Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan sanatçıya bir şükran çiçeği takdim etti, Belediye Başkanı Fakıbaba ise bir plaket verdi. Vali Okutan ve Başkan Fakıbaba ayrıca gecede sahne alan koro elamanlarına birer karanfil takdim etti.

    Konsere ayrıca Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın ve eşi, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve eşi, Jandarma İl Komutanı Emin Dursun, Harran Üniversitesi Rektörü Halil Mutlu ve bazı STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.