Türk Polis Teşkilatı‘nın 166. Kuruluş Yıldönümü Törenle Kutlandı

Türk Polis Teşkilatı‘nın 166. yıldönümü dolayısıyla Adıyaman‘da resmi tören düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı‘nın 166. Kuruluş Yıldönümü Törenle Kutlandı
Valilik bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı‘na çelenk sunulmasıyla başladı. Polis Haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödüllerin verilmesinin ardından tören yürüyüşü gerçekleştirildi.

Vali Ramazan Sodan yaptığı konuşmada, Polis Teşkilatı‘nın kanunlar doğrultusunda halkın huzurunu ve mal emniyetini sağlamakla görevli olduğunu söyledi. Her meslekte yanlışlıklar olabileceğini ve Polis Teşkilatı‘nda yanlış yapanlar hakkında gerekli işlemleri uyguladıklarını belirten Vali Sodan, "Bu nedenle mensupların hatalarını kurumlara yüklemek yanlıştır. Emniyet, asayişi, huzuru ve güvenlik görevini hayatı pahasına yapmaktadır. Polisimiz demokrasiye bağlıdır. Hukuka göre hizmet etmektedir. Temek halk

ve özgürlüklere riayet etmektedir. Sanık ve delilleri en kısa zamanda teslim etme, delillerden suçluya her cinayetin failinin tespiti başlıca amacıdır" dedi.

"SOKAKTAKİ ÇOCUĞU TOPLUMA KAZANDIRMAK POLİSİN GÖREVİDİR"

Vali Sodan, sokaktaki çocukların topluma kazandırılması konusunda Emniyet Teşkilatı‘nın çalışmalar yaptığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sokaktaki çocuğun topluma kazandırılması polisin görev alanındadır. Suça yönelebilecek kişilerin eğitime kazandırılması en başlıca görevidir. Polisimizi topluma huzursuzluk veren her husus rahatsız etmektedir."

Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ise, Emniyet Teşkilatı‘nın 166 yıllık şerefli bir maziye sahip olduğunu ifade etti. Bilici, "Ülkemizin huzur ve güvenliği, kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması için her zaman üstün bir gayret ve büyük bir fedakarlık içerisinde çalışan Emniyet Teşkilatımız, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin korunması, olayların aydınlatılması amacıyla yapılan çalışmalarda halkımızın güven ve desteğini kazanmıştır. Emniyet Müdürlüğü olarak görevimiz suçun önlenmesi için

gerekli tedbirleri almak, suç oluştuktan sonra ise büyük bir hassasiyet göstererek, suçu aydınlatıp suçluları yakalayarak, ülkemizin huzurlu kentler sıralamasında ilk başlarında yer alan kentimizin bu güzel konumunu muhafaza etmek için kararlı mücadele vermekteyiz. Polis, görevini yerine getirirken yasalar çerçevesinde hareket ederek toplumun, kişilerin mal ve can güvenliğini korumak, halkın rahatını temin etmek, kanunlara ve nizamlara aykırı hareket edenleri yargı organlarına sevk etmekle görevlidir.

Görevi uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, görev başındaki mesai arkadaşlarıma bu zor ve onurlu görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

Daha sonra Emniyet Müdürlüğü‘ndeki kokteyle geçildi. Kokteyl sonrası protokol üyeleri, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici‘yi makamında ziyaret ederek Polis Haftası‘nı tebrik etti.

Kaynak: İHA