Paris 2 Dalış Etkinlikleri Sona Erdi

Antalya‘nın Kemer ilçesinde düzenlenen 5. Paris 2 Dalış Etkinlikleri sona erdi. 17 üniversiteden 120 öğrenci, Birinci Dünya Savaşı‘nda Kahraman Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker‘in küçük bir topçu bataryası ile batırdığı Paris 2 savaş gemisini görmek için dalış yaptı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Paris 2 Dalış Etkinlikleri kapsamında 17 üniversiteden 120 öğrenci Kemer‘e geldi. Öğrenciler, Birinci Dünya Savaşı‘nda Kahraman Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker‘in batırdığı Paris 2 savaş gemisinin bulunduğu Marina açıklarında dalış gerçekleştirdi. Üniversite yetkilileri ve öğrenciler, Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Ramazan Kar eşliğinde Mustafa Ertuğrul‘un gemiyi batırdığı yerde bulunan ve hâla gün yüzünde bulunan siperleri ziyaret etti. Ziyarette, büyük komutan Mustafa

Ertuğrul Aker‘e ait dürbünle Akdeniz gözlendi. Etkinlik hakkında bilgi veren Ramazan Kar, 5. Paris 2 Dalış Etkinlikleri kapsamında Mustafa Ertuğrul Aker‘in Birinci Dünya Savaşında kullandığı siperleri ziyaret ettiklerini söyledi. Dalış için gelen öğrencilerin gezi esnasında çok heyecanlandığını dile getiren Kar, şöyle konuştu: "Burada öğrencilere, siperleri, Paris 2 gemisini ve henüz batırıldığı yer tam olarak bilinmeyen Aleksandra gemisi ile Mustafa Ertuğrul‘u anlattık. Mustafa Ertuğrul‘un Çanakkale

Savaşları‘ndan itibaren kullandığı dürbünü öğrencilere gösterdik. Bu dürbünü geçen yıl Mustafa Ertuğrul‘un kızından aldık ve arşivimize koyduk."

5. Paris 2 Dalış Etkinlikleri çerçevesinde, Belediye Kültür Salonu‘nda Mustafa Ertuğrul ve eski Kemer‘i anlatan resim sergisi açıldı.

Kaynak: İHA