Havran’Da ‘Polis Haftası’ Etkinlikleri

Ülke genelinde olduğu gibi Türk Polis Teşkilatı‘nın 166. Kuruluş yıl dönümü Balıkesir’in Havran ilçesinde de bir haftayı içine alan program ile büyük bir coşku ve sevgi seli içinde kutlandı.

Havran’Da ‘Polis Haftası’ Etkinlikleri
Bir hafta boyunca başta Kaymakamlık olmak üzere bütün resmi kurumları ziyaret ederek çiçek veren Havran İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz ve ekibi, halkın ve esnafın büyük takdirini kazandı. İlçenin caddelerine polis pankartları, uygun yerlere de polis afişleri asan Emniyet Teşkilatı, Belediye Sesli İlan Servisi‘nden de devamlı olarak polis ve güvenlik ile ilgili sloganları okuttu.

8 Nisan Cuma Günü saat 10.00 da Atatürk Anıtı önünde bir çelenk sunumu töreni düzenlendi. Törene Kaymakam Orhan Balcı, Jandarma Garnizon Komutanı Üsteğmen Alim Yıldırım, Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz, Büyükdere Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Muharrem Aydınlıoğlu, MHP İlçe Başkanı Mehmet Saraçoğlu, CHP İlçe Başkanı M.Sıtkı Yüksel, DSP İlçe Başkanı Y.Emre Ergamalıoğlu, resmi daire amirleri, dernek ve oda başkanları, emniyet mensupları, Belediye Zabıta Ekibi ve Havran halkı katıldı.

Havran İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz tarafından Atatürk Anıtı‘na çelenk sunumu yapıldıktan sonra

Aziz şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşı okundu ve Türk bayrağı iki ayrı göndere çekildi. Çelenk sunma töreninin sona ermesinden sonra protokol üyeleri ve katılımcılar Emniyet Müdürlüğü binasına kadar yürüdü. Görevli polisler tarafından tören alanında, yürüyüş anında ve Emniyet Müdürlüğü girişinde protokol üyelerine ve vatandaşlara kırmızı karanfil dağıtıldı.

Saat 10.30 da başlayan ikinci törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma görevli tören polisi tarafından

yapıldı. Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan aracın alınmasına katkıda bulunanlara Kaymakam Orhan Balcı tarafından birer plaket verildi. Bir din görevlisi tarafından okunan dua ile birlikte Emniyet Müdürlüğü girişinde kurban kesildi. Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz makamında tebrikleri kabul etti. Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından misafirlere ikramda bulunuldu. Cuma Namazı‘ndan önce Emniyet Müdürlüğü tarafından Cami-i Kebir‘de şehit polisler için mevlit okutuldu.

Kaynak: İHA