Eğitimcilerden Kızılay‘a Kan Bağışı
Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji idareci, öğretmen, personel ve öğrencileri ile birlikte Kızılay‘a kan bağışında bulundu.

12. sınıf öğrencisi Yıldırım Şahin de, "Kan bağışında bulunmak hem sağlık açısından önemli hem de verdiğimiz bu kan sayesinde başkalarının hayatının kurtulmasına yardımcı olacağımız unutulmamalıdır ”dedi.
Özel Şehzade Mehmet Koleji Müdürü Giray Kara, kan vermenin faydalarını şöyle sıraladı, “Ben aynı zamanda Biyoloji öğretmeniyim. Ders anlatırken kan vermenin faydalarını öğrencilerime şu şekilde sıralıyorum: Kan vermek kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler kan dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve dirençli olur,kandaki yüksek yağ oranı düşer,kan bağışı kalp krizi ihtimalini yüzde 90 azaltır, kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. Kan bağışçısı her kan verdiğinde AIDS , Hepatit B , Hepatit C , Sifiliz Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi değeri ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır.”Bu vesile ile kan bağışında bulunan öğretmenlerime,personelimize ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum"
