Balıkesir‘de Bakan Heyecanı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız‘ın AK Parti‘nin Balıkesir‘deki milletvekili adayı listesinin başında yer alacağı ileri sürüldü.

Balıkesir‘de Bakan Heyecanı
BAKAN HEYECANI

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Balıkesirli olan danışmanı Muhsin Avcıoğlu‘nun nikah şahidi olmak için son olarak 2009 yılında geldiği Balıkesir‘de çocukluk anılarını da tazelemişti. Babasının memurluğundan dolayı 10 yıl ikamet ettikleri Balıkesir‘de vefat eden ve burada Başçeşme Mezarlığı‘nda meftun olan kardeşini mezarında ziyaret etmişti. AK Parti‘nin 2009 mahalli idareler seçimlerinde belediyeyi kaybetmesi genel başkan Erdoğan‘ın dikkatini çekmiş, Erdoğan Balıkesir ile birlikte Manisa ve diğer illerde de benzer şekilde il belediyelerin kaybedilmesinin ardından buralardaki hizmetlere rağmen seçim yenilgisinin sebeplerinin araştırılması için talimat vermiş ve bizzat ilgilenmişti. Sekiz milletvekili kontenjanı olan Balıkesir‘de AK Parti‘nin 5, CHP 2 ve MHP 1 milletvekiline sahip. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak 24. dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde, Balıkesir‘den tüm partilerden 200 civarında aday adayı çıkarken, 69 aday adayı ile başı AK Parti çekiyor. MHP 49 ve CHP‘de 40 civarındaki aday adaylarıyla Ankara‘daki genel merkezlerin belirleyeceği kesin listeler heyecanla bekleniyor. Balıkesir Milletvekili olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur‘un Balıkesir‘den liste başı olmasına kesin gözle bakılırken, üst üste üçüncü dönem milletvekilliği için Başbakan Erdoğan‘ın son grup toplantısındaki konuşmasından sonra birçok milletvekili gibi tekrar aday gösterilmeyebileceği yada İstanbul‘dan listeye girebileceği ileri sürülüyor. Balıkesir‘de büyük bir başarı elde etmek isteyen AK Parti genel merkezinin kabinede Bakan ile temsil edilmeyi bekleyen ve isteyen Balıkesirlilere bu isteklerine cevap verecek bir isim üzerinde tasarruf kullanabileceği belirtilirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız‘ın ismi ön plana çıktı. Başbakan Erdoğan‘ın, Balıkesir‘i tanıyan, danışmanı da Balıkesirli olan Enerji Bakanı Taner Yıldız‘ı Balıkesir‘den milletvekili adayı olarak göstereceği iddiaları kentte heyecana yol açtı. Balıkesir‘de kabinede bakan garantisi olan bir ismin liste başında gösterilip milletvekili adayı olması halinde AK Parti‘nin büyük bir oy başarısı gösterebileceği belirtiliyor.

Bakan Taner Yıldız, 2009 yılındaki ziyaretinde Balıkesir‘in büyük bir değişim yaşadığını, şehrin çok gelişmiş olduğunu gözlemlediğini belirtip emeği geçenleri kutlamıştı. Balıkesir‘de çocukluk anılarının bulunduğunu belirten Bakan Taner Yıldız, Balıkesir ile ilişkisini şöyle açıklamıştı;

"Balıkesir‘ en son 15 yıl önce geldim. Ama ben burada daha önce 10 yıl kalmıştım. Çok güzel çocukluk anılarımız var. Kardeşim burada vefat etmişti. Şimdi ailece bir ziyaret yapalım dedik hem de danışmanımızın düğününü beraber idrak edelim diye geldik. Burası çok değişmiş, Türkiye‘de her ilin olduğu gibi Balıkesir de çok fazla değişmiş. Tabii o zamanlar hem nüfusu çok küçüktü hem de çevre genişlemesi yoktu. Asri Mezarlıktan ötede hiçbir yapı yoktu. Ama şimdi hem Susurluk girişi, hem İzmir tarafını gördük, çok gelişmiş. Emeği geçenleri tebrik ediyorum."

SICAK BAKILIYOR

AK Parti Teşkilatında da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız‘ın Balıkesir‘den birinci sıra milletvekili adayı gösterileceği konuşuluyor. Parti teşkilatından bazı yetkililer de Bakan Taner Yıldız‘la ilgili konuyu duyduklarını, gerçekleşirse Balıkesir için olumlu bir tasarruf olacağını ifade ettiler. doğruladıklarıAncak, tüm bu iddiaların yarın (11 Nisan Pazartesi) akşam saatlerine kadar siyasi partilerin Yüksek Seçim Kurulu‘na (YSK) verecekleri milletvekili kesin listelerinin açıklanmadan gerçek olup olmadığı anlaşılamayacak. Yorum ve iddialardan ibaret kalan Bakan duyumunun gerçek olması halinde teşkilatın büyük bir moral ve güç kazanacağı belirtiliyor.

Kaynak: İHA