Ağrı‘da Polis Haftası Kutlanıyor

Polis Teşkilatı‘nın kuruluşunun 166. yıl dönümü Ağrı‘da törenlerle kutlandı.

Polis Teşkilatı‘nın kuruluşunun 166. yıl dönümü Ağrı‘da törenlerle kutlandı.

Ağrı Abide Meydanı‘ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı duruşun ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Daha sonra ‘Polis-Vatandaş İşbirliği‘ çerçevesinde Cumhuriyet Caddesi‘nde vatandaşlara çiçek dağıtıldı. Çiçekleri alan Ağrılı vatandaşlar, polis gününü kutlayarak huzurlu, mutlu ve sağlıklı günler diledi.

Emniyet Müdürü Halil Karataş, törende yaptığı konuşmada, vatandaş ile polis işbirliğinin Ağrı‘ya, dolayısıyla da ülkeye huzuru daha kolay getirebileceğini söyledi. Karataş, halkla birlikte çalışmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Karataş, el ele vererek huzuru sağlayacaklarının bilinci içinde olduklarını belirterek, ‘‘Polis, vatandaşın sorunlarını çözmek için 24 saat onların hizmetindedir. Sorunları, polis-vatandaş işbirliği ile daha kolay çözüyoruz. Halkımıza duyduğumuz sevgi, saygı ve minnetimizi ifade etmek amacıyla bu kez vatandaşlarımıza karanfil ve çeşitli çiçekler dağıttık. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdik.‘‘ diye konuştu.

HAMUR‘DA POLİS HAFTASI KUTLAMALARI

Bu arada, Polis Haftası, Hamur ilçesinde de törenle kutlandı. Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk anıtına İlçe Emniyet Amiri Fatih Eryılmaz tarafından çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından okullararası şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dallarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Törene; Hamur Kaymakamlığına vekalet eden Vali Yardımcısı Alper Balcı, Belediye Başkanı İsmet Aslan, Müftü Musa Kazım Demir ile Emniyet Amiri Fatih Eryılmaz ve diğer daire amirleri katıldı.

Programdan sonra protokol üyeleri, 2000 yılında Siirt‘in Baykan ilçesinde göreve giderken, aracın devrilmesi sonucu şehit olan polis memuru Yıldırım Günay‘ın kabri başında dua etti. Daha sonra şehit polisin annesi Azize Günay‘ın evi ziyaret edildi.