Afşin‘de Kitap Fuarı Açıldı

Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği 1. Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen kitap fuarı törenle açıldı.

Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği 1. Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen kitap fuarı törenle açıldı.

Afşin Belediye Düğün Salonu‘nda düzenlenen törene; Afşin Kaymakam Vekili Metin Maytalman, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, İlçe Emniyet Müdürü Veysel Ateş, Afşin Milli Eğitim Müdürü Nusret Karataş, Elbistan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ve sivil toplum örgütleri başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Nusret Karataş, “Amacımız, velilere ve öğrencilere kitap okuma ve kitap sevgisini kazandırmak; bunun için öğrenci ve velilerimizi kitaplar belirledik. Bu okumuş oldukları kitaplardan sınavlara tabi tuttuk. Dereceye giren velilerimize ve öğrencilerimize ödüllerini vereceğiz. Bu vesileyle amacımız, öğrencilerimize ve velilerimize kitap okuma ve kitap alma alışkanlığını kazandırmak.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, kültür etkinlikleri çerçevesinde açılan kitap fuarına; konuk yazar olarak Zaman Gazetesi Yazarı Mustafa Armağan katıldı. Kitap Fuarı‘nda kitaplarını imzalayan Yazar Mustafa Armağan, gösterilen ilgiden memmun kaldı.

Kitap imza günü ardından, TEAŞ İstiklal İlköğretim Okulu‘nda Afşin halkıyla buluşan Mustafa Armağan, ‘Orta Doğu‘daki Son Gelişmeler‘ konulu bir konferans verdi. Konferansta Osmanlı döneminden başlayarak günümüze ve Orta Doğu‘daki son gelişmelere kadar bir çok konuya değinen Armağan‘a ilgi büyüktü.