Yılın Bilinçli Tüketicisi Muğla’Dan

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Geleneksel Tüketici Ödüllerinde Bilinçli Tüketici ödülüne Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Asiye Aslan Özşen layık görüldü. Özşen’in ödülünü Ankara’da düzenlenen törende Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün verdi.

AÇTIĞI DAVAYI AVUKATSIZ KENDİSİ SAVUNDU

Muğla Üniversitesi Resim İş Bölümü Öğretim Üyesi Özşen, Denizli ilindeki resim sergisi sonrası, tabloları

Denizli’den Muğla’ya taşımak üzere kargoya teslim ettikten sonra, taşıma sırasında tablolar hasara uğrayınca, bu zarardan oluşan onarım bedelinin tarafına ödenmesi istemiyle Muğla Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne başvurdu. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti de tüketici lehine karar verdi. Kargo şirketinin Tüketici Mahkemesinde kararın iptali istemiyle açtığı davada avukatsız olarak kendisini savunan Asiye Aslan Özşen, kararın onanması sonucu hasar bedelini kargo şirketinden tahsil etti. Verdiği zorlu hukuk mücadelesinde başarıya ulaşan Özşen, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünce Bilinçli Tüketici Ödülü dalında aday gösterilmesi sonucu Bakanlıkça ödüle layık görüldü.

SANAYİ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ ADAY GÖSTERDİ

Kendisinin ödül almak gibi bir niyeti olmadığını, sadece uğradığı zararı tanzim etmek için böyle bir girişimde bulunduğunu ve hakkını aradığını belirten Asiye Aslan Özşen, “Kargo şirketi ile giriştiğim hukuk mücadelesinden sonra Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü benim dosyamı bakanlığa göndermiş. Bakanlığa gönderilen yaklaşık 100 bin dosya içinden benim kategorimde beş dosya Bilinçli Tüketici Ödülüne layık görüldü. Öncelikle bu ödülü almama vesile olan Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen törende ödülümü Sayın Bakan’ın elinden aldım. Orada Muğla’yı gururla temsil ettiğim için çok mutluyum. Vatandaşlarımız bu tür durumlarda muhakkak haklarını sonuna kadar arasınlar. Yasalarda tüketici lehine olan maddeleri her bilinçli vatandaşımız iyice bilmeli ve öğrenmeli. Herkes bu yasaları iyi bilirse üretici de kalitesini aynı oranda arttıracaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA