Yediveren’Den Mardin’E Yardım Eli

Tavşanlı’da faaliyet gösteren Yediveren Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Mardin’in Yayla İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik kampanya başlattı.

Kampanyaya ilişkin bilgiler veren Dernek Başkanı Esra Demiroğlu ve Dernek üyesi Ayla Kaya tüm vatandaşları desteğe çağırdı. Dernek Başkanı Demiroğlu “Bizim de çorbada tuzumuz olsun diyorsanız İş bankası 4622-304400-663214 hesap numaralarına veya dernek binamıza gelerek yardımda bulunabilirsiniz” dedi.

Esra Demiroğlu, Mardin’in Yayla İlköğretim Okulunda bir öğretmen tarafından kendilerine böyle bir teklifin geldiğini söyleyerek, bu çocuklarda bizim” adlı kampanya ile mağdur durumda olan öğrencilere yardım yapmayı planladıklarını kaydetti.

Demiroğlu, derneğin sosyal faaliyeti olarak 16 Nisan’da Özel Başarı İlköğretim Okulu’nda sanal umre programı gerçekleştireceklerini kaydetti. Programın ilk aşamasının 12.30’da sadece bayanlara özel, ikinci aşamasının 20.00’de bayan ve erkeklere ortak olarak sunulacağını belirtti. Demiroğlu, programa girişin kişi başı 7 TL olduğunu söyledi.

Dernek üyesi Ayla Kaya, bu tür kampanyaları halka ile beraber yapmak istediklerini söyledi. Mardin’in Yayla İlköğretim Okulu’nda ki öğrencilerin durumlarının iyi olmadığını ve okulun da kötü durumda olduğunu ifade eden Kaya, hatta bazı öğrencilerin ayaklarında çorap bile bulunmadığını söyledi.

Kaynak: İHA