Ustalaşan Kursiyerler Üretip Satmaya Başladı

Çukurova Belediyesi’nin iki yıl önce kurduğu Kadın Dayanışma Merkezi Akdeniz Kadın Kooperatifi, artık bir fabrika gibi çalışıyor. Ustalaşan kursiyerler, piyasadan alınan özellikle tekstile yönelik siparişleri üretiyor, satıyor ve ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, 100. Yıl Mahallesi’nde kurulan Kadın Dayanışma Merkezi Akdeniz Kadın Kooperatifi’ni ziyaret ederek üretilen sandalye minderleri hakkında bilgi aldı.

Kooperatif Başkanı Melek Kurt, minderlerin piyasadan sipariş alındığını, elde edilecek gelirin de kursiyerlere dağıtılacağını belirterek, "Dün kursiyerlerimizdi bugün ise üretici konumuna geldiler. Kazanıyorlar ve ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar" dedi.

Başkan Yıldıray Arıkan da, kadınlara yönelik üretim merkezi açmaktan ve onları üretken görmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Sadaka kültürüne karşı dik duruş sergileyen ve ürettiği ile ev ekonomisine katkıda bulunan kadınlarımıza saygı duyduğunu belirten Başkan Arıkan, ”Sizin burada adeta bir fabrika gibi çalışmanız beni çok sevindirdi ve heyecanlandırdı. Sizlerin isteklerinizi karşılamaya hazırım. Bu arada Adana ve bölge esnafından ve işadamlarından da böylesine güzel bir çalışmaya siparişleri ile destek vermeye davet ediyorum. Umarım buradaki gayreti, üretimi ve performansı görürler ve onlar da yararlanmak isterler" diye konuştu.

Kooperatif yetkilileri, bugün sadece tekstile yönelik sipariş aldıklarını, ancak ileriki günlerde seramik ürünleri ve el işleri gibi alanlarda da talepleri karşılayabileceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA