Umut Yıldızları Projesi‘nden Geleceğe Anlamlı Adım

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur il Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettikleri Umut Yıldızları Projesine katılan gençler Düzce Endüstri Meslek Lisesinde yetiştiriliyor. 3 ay sürecek kurs sonrası işe yerleşecek olan Umut Yıldızları meslek edinebilmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Herhangi bir Mesleği olmayan sorunlu gençleri topluma kazandırmak için Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri Umut Yıldızları projesi kapsamında istihdam garantili kaynakçılık kursları devam ediyor. Kaynakçılık kursuna katılan 26 kişiye İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından günlük 15 lira cep harçlığı ödenirken aynı zamanda bu gençlerin sigortaları da İş-Kur tarafından ödeniyor.

Gençler, 3 ay süren iş garantili olan kursların teorikte öğrendikleri bilgileri pratikte de öğrenebilmeleri için fabrikalarda staj yapacaklar.

Gençlerin topluma kazandırılmasına yönelik düzenlenen kursa katılan gençleri ziyaret eden Düzce İl Emniyet Müdürü Ali Gezer ve İş-Kur İl Müdürü Yusuf Uzun bir süre gençlerin çalışmalarını takip ettiler.

Emniyet Müdürü Gezer, gençlerin eğitimde gösterdikleri başarılı çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ederek "Meslek altın bir bilezik. Sizler altın bileziği kolunuza taktıktan sonra yarınlara daha güvenle bakacaksınız, sizlerde bu ışığı görüyorum. Düzce‘de bir sürü fabrika var ve bunların kalifiye elamana ihtiyaçları var. Sizler burada yetiştikten sonra bu fabrikalarda işe başlayacaksınız" dedi. Ayrıca, Emniyet Müdürü Gezer, kursa katılan kursiyerlere spor ayakkabı hediye ettiler.

Kaynak: İHA